Fler och fler unga är helt utan inkomst….

Fler och fler unga är helt utan inkomst. Det är dagens sanning och en effekt av brist på politiska åtgärder. Skillnader i inkomst har ökat och det gäller främst bland de yngre. Det har Svt Agenda och SVT Pejl sett i sin granskning.

Andelen unga vuxna som helt saknar inkomst har ökat med 50 % sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister och Anders Borg finansminister. År 2005 var 8% i åldersgruppen 20-34 år utan egen inkomst och 2010 var den siffran 12 % och den har förmodligen ökat ytterligare sedan dess.

Den främsta orsaken är att man inte får jobb och orsaken till det är att andra saker har varit viktigare för regeringen än jobbpolitiken. Skattesänkningar ska alltid finansieras och de är de unga som fått stå tillbaka och vi har ju massarbetslöshet för unga

Samtidigt finns det brist på folk inom vissa yrken men det saknas pengar till utbildning. Det kommer att bli ännu sämre när nya gymnasiereformen fått fullt genomslag. Jag förväntar mig åtgärder i Socialdemokraternas budgetförslag

2 kommentarer

  1. Arnold P

    +Bra jobbat Lennart! Du kan då känna dig stolt över de 80 miljonerna som du avsatt till ungdomsjobb i kommunen. Det är ett bra tillfälle för våra unga att få in en fot på arbetsmarknaden. Jag var i kontakt med kommunen och frågade hur det går till att få dessa jobb, tänkte närmast att min dotter behöver ett arbete. Har märkt hur hon blivit deppig när hon inte har något att göra. Så Lennart du ska ha en stor eloge som ordnar 800 arbeten i 6 månader för Umeås unga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.