Biogas löser inte luftkvaliten i Umeå. Så…

Biogas löser inte luftkvaliten i Umeå. Så enkelt är det. Ska fler bilar i Umeå köra på biogas blir det sämre luft. Varför ? Ja svaret är enkelt att en biogas motorer drivs av en förbränningsmotor och då spyr den ut föroreningar som gör att överskridande mot luftkvalitetsnormen ökar. Vi har problem med kvävedioxider och biogas ger sådana utsläpp.

Det här visar på ett problem där förnyelsebara drivmedel bidrar till försämrad luft. Vem ska lösa detta och det tar inte Umeå kommun på sig ansvaret för. Vi ska åtgärda att vi klar de normer som är uppsatta/ konflikter mellan åtgärder får staten ta ansvar för.

2 kommentarer

  1. TC

    Varken biogas eller etanol är miljövänligas, och definitivt inte hälsovänliga!
    Umeå kommun bör satsa på eldrift, gärna trådbussar, eftersom elen kan produceras ur vilket bränsle som helst! Umeå kommun bör kunna bli helt självförsörjande på el tack vare vattenkraften kompletterad med vindkraft, och Umeå kommun bör satsa på att bli en helt fossiloberoende kommun! Bostaden måste dock göra det möjligt även för hyresgäster att kunna äga en elbil och kunna ladda den över natten vid den egna hyrda parkeringsplatsen och betala via den elräkning som är knuten till det låsta eluttag som måste finnas vid varje hyresgästs hyrda parkeringsplats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.