Journalister sansa er eller sluta twittra

I går fick man lite tid över och läsa lite artiklar på nätet. i Aftonbladet fanns en debattartikel med ovanstående rubrik. Ett citat ur artiekln löd enligt följande. ” kan man vara journalist ena stunden med ett ansvar att värna saklighet och en sansad berättarton och i nästa stund döma och fördöma företelser och människor i raljanta och elka ordalag ” slut citat.

Visst kan man fråga sig dettaa med all rätt. Jag har följt twitter lite och för att vara ärlig funderar jag i samma banor som den som skrivit artikeln i fråga.

Ska inte berätta mer om den artikeln utan den kan du läsa genom att klicka på denna länk

 

Sociala media är bra i många fall men det finns självklart gränser och i en tidagre blogg idag så tog jag upp just detta med white trash där man bland barn och ungdomar trakaserar fattiga. Jag har sett måna olika typer av trakaseriet på twitter av journalister och de som sysslar med den typen av journalistik är inte trovärdiga. Vi får väl se vart det tar vägen men tidningsdöden har jag tagit upp förut och jag tror det är och blir en krisbranch. De som vill ha information kan få den hos källorna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.