Skyltsöndag och vinterstudion i helgen….

Skyltsöndag och vinterstudion i helgen. Idag är det skyltsöndag men inte får man någon känsla av att det snart är jul även om skyltsöndag inte hålls samma dag som första advent. Det måste bero på att man tror att folk handlar mer men det är jag i alla fall tveksam till för i dessa tider är man säkert lite mer försiktiga.

Jag minns väl barndomens skyltsöndag när vi åkte de sex kilometrarna till Brattsbacka för att titta i skyltfönstren i de två butikerna Konsum och Lundgrens. Det var en hel del varor i fönstren för lanthandelsbutiken var ett minivaruhus.

Hur det kunde bära sig med två butiker i Brattsbacka och dessutom fanns det en privat och Konsum även i Norrfors. Det är många många år sedan butikerna försvann. Vad jag minns vart det alltid snö och ganska kallt och en julkänsla.

När man däremot fick slå på TV,n i går och se på Världscupen från Gällivare då är vintern här. Bra lopp av både Hellner och Calla som ramlade bort en pallplats efter den överlägsna nordkan Björgen som står i en klass för sig själv. Däremot ser det ut som Sverige kommer att få en ny världsstjärna i Lisa Larsson som gjorde en kanon insats i går och ännu en till i dagens stafett

Damstafetten vanns programenligt av Norge med Sverige på en silverplats där alla gjorde helt godkända insatser.

Nu börjar skyltsöndag om någon halvtimme men för det första känns det inte som om det snart ät Jul. För det andra tycker jag att det börjar väl tidigt på dagen för även om det inte är snö blir det bättre stämningen när mörkret infaller. Men vi kommer att vara nere på torget och du är hjärtlig välkommen och komma fram och prata med oss. Själv komemr ajg att vara där från kl 13

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.