Grekland tvingas mot avgrunden av EU.

Grekland tvingas mot avgrunden av EU. Visst har Grekland en ekonomi i fritt fall. Hur de kunnat komma med i Eurosamarbetet är svårt att förstå men de har ändå gjort det. Det ansvaret får Euroländerna ta på sig.

Nu åläggs de stora besparingspaket för att få del an nödlånen. Folket rasar men självklart måste åtgärder vidtas men frågan är om det bara är nedskäringar som behöver göras. Jag tror inte det utan även skattehöjningar och ett skattesystem som fungerar.

Det finns besparingar som de tvingas göra som gör att Grekerna kommer att styras in mot avgrunden på lång sikt.Det måste vara fel att lägga stora besparingar på utbildning forskning och universitet. Ska ett land ta sig an framtidens utmaningar måste det var fel väg att gå att minska eller dra ner på det som har med kunskap att göra.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Krister

    Självklart de, Spanien, Portugal och många andra länder har en valuta som inte passar dem. Vidare sår EU för många framtida konflikter med tanke på den ovilja och fiendeskap de skapar när de tvingar länder att gör destruktiva åtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.