Kommer världen att gå under fortare än man trott

Klimatfrågan är ordentligt på dagorningen men ingen fattar beslut. Senaste rapporterna visar på att medeltemperaturen kommer att stiga dubbelt så mycket som ma ntrodde för bara några år sedan.

Ändå görs det lite i vårt land och i de stora länderna görs nästan ingenting men de fattigaste ropar på omdelbar åtgärd då de far mest illa

Här finns en intressant artikel som jag tycker du borde läsa

 

7 kommentarer

 1. Lennart Jacobson

  Apropå bråket om den ”censurerade” meningen av Sara Lidman.

  Det retar mig att/om det skall gälla helt andra regler för konstnärer än för oss alla andra.

  – Om ett företag köper en pryl eller tjänst så äger företaget den och kan göra precis vad det vill med den, t o m kasta bort den
  – Om jag som privatperson skulle skriva något extremt lögnaktigt om någon så åker jag dit, men det gör inte en konstnär som kan skylla på sin konstnärliga frihet. Eller, vissa tycker i alla fall att de skall få göra vad de vill.
  – Om jag t ex stör någon med mitt pianospel kan jag väl inte åberopa konstnärlig frihet.
  – På vilket sätt hotar detta agerande demokratin?
  – Det är i detta fall så uppenbart att myndighetens/ägarens representant inte har gjort det som censur utan för att risken är stor att konstverket i sin helhet förstörs av en uppmaning, som säkert aldrig av författaren var tänkt att sättas upp på detta ställe. OM man klottrar så kan man bara skylla på att kommunen uppmanat en att skriva. Då löper kommunen verkligen en risk att förlora en dyrbar juridisk tvist, bara för att man försöker ta bort klotter….

 2. Emanuel Hellstrand

  Glädjande att du uppmärksammat detta!

  Hur ser du på ditt eget ansvar när det gäller att ställa om Umeå till en hållbar stad? Det har ju t.ex. uppmärksammats i media att Umeå kommuns miljöarbete är under all kritik.

  Mvh

 3. Linnea Öhman

  Jag håller helt med dig Lennart. En omedelbar åtgärd Umeå kommun kan göra är att sälja Umevas biogas till Vännäs istället för att göra el av den, precis som MP och C argumenterar för. På så vis kan vi snabbare ersätta en del av det fossila bränslet i staden med förnyelsebart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.