Skatteavdrag för läxhjälp är fel åtgärd.

Skatteavdrag för läxhjälp fel åtgärd. I dagens VK skriver VK,s politiske chefredaktör följande " Och regeringens senaste förslag om avdrag för inköpt hjälp med läxläsning går inte att motivera alls. Det har en helt skev fördelningsprofil både som skatteåtgärd och som skolpolitisk baktanke. De som skulle behöva det bäst, lär aldrig kunna utnyttja det. Det förvärrar skattelapptäcket.

Dessutom vill det stimulera fram en ny bransch som gör läxhjälp till en plånboksfråga för att lösa problem skolpolitiken och föräldrarna gemensamt förutsätts kapitulera inför.
Fel på många punkter. Avslå. slut citat.

Det är bara att hålla med om detta. Han har också rätt i att skattesystemet åter håller på att bli ett lapptäcke. Reformeringen av skattesystemet i 90 talets början rensade bort friskt i avdragssystemet vilket var en välgärning

Nu har det införts massor med avdrag som gör att det blir svårt att få ett trovärdigt system och det är inte nog med att de som har det bäst ekonomiskt sett fått de största skattesänkningarna och nu ska låginkomsttagarna dessutom subventionera olika typer insatser genom avdragssystemet samtidigt sim man gör kraftiga nedskärningar i välfärdspolitiken. Det är dags att än en gång rensa i avdragsdjungeln

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Ja, inte bara rensa upp i avdragsjungeln. Dom politiska avarterna måste rensas bort, om inte förr så till valet som kommer. Då måste lapptäcket göras om till ett homogent sådant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.