Rut-avdrag sägs ordna barnkalaset.

Rut-avdrag sägs ordna barnkalaset. Visst är det åt skogen för att uttrycka sig milt. Flera företag annonserar om att de kan arrangera bl.a. barnkalas med hjälp av rutavdraget trots att avdraget ska användas för städning och vardagsarbete i hemmet.

Enligt SVT:s ABC-redaktion kostar det 9.000 kr att få ett barnkalas skräddarsytt och fixat. Med rut behöver föräldrarna bara betala 4.500 kr eftersom det är företagen och inte kunden som administrerar avdraget.

Men sättet är inte tillåtet enligt skatteverket men det fuskas som det görs ändå och numera finns snart ingen granskning kvar av deklarationerna. Nog är det åt skogen att skattebetalarna ska subventionera de som har råd både med barnkalas hemhjälp och läxläsning.

Jag skrev en blogg i går om detta med avdrag och tycker att man med stormsteg går in i en avdragshysteri. Ta bort dessa avdrag och lägg pengarna på skolan eller äldreomsorgen det ger fler jobb och bättre välfärd

3 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Bra att någon ryter till. Jobbpolitiken deras är endast ett lapptäcke av avdrag och skattesänkningar, medan företagen flyttar utomlands. Jobbskatteavdraget, restaurangmomsen Rut och Rot, men där inte en krona till hyreshus/lägenheter. Det gäller att äga privat, då går det an, sänkning av arbetsgivaravgiften m.m. Sedan kan man räkna upp alla försämringar ex försämrad sjukförsäkring, dyrare a-kassa samt lägre eller ingen ersättning vid arbetslöshet, höjd frikortsgräns för läkarbesök och medicin, dyrare läkarbesök m.m. Till detta så kommer skatteflykt, privatiseringar av apotek (som snart läggs ner?), vårdcentraler, friskolor, äldreboenden (hur privata äldreboenden fungerar ser vi ju i pressen nästan dagligen numera), utförsäljning av sjukhus och statlig egendom, ja listan kan göras hur lång som helst.Det knorras ju nu villt inom alliansen och funderingen är hur långt borta nästa val är.

 2. Kjell B

  Jag håller med dej Lennart, det är rent ut sagt för djävligt.
  En strof från Hjalmar Gullbergs dikt ”den tänkande lantbrevbäraren”från början på 1900- talet känns i dag aktuell: ”Av lyckan borde människor få lika
  det skar mej in i märgen så jag frös
  när jag bar pengar till dom redan rika
  och kravbrev till en medellös”

 3. Ove

  Tack Lennart,det värmde att du tar till orda om detta hysteri,detta gynnar endast höginkomsttagare,men koalitionen ursäktar sig med att det ger arbetstillfällen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.