Egypten har inte nått längre demokratiskt….

Egypten har inte nått längre demokratiskt. Det var inte så länge media talade om de arabiska våren i samband med alla oroligheter i Egypten. Jag bara konstrar att mina farhågor besannades till 100%.

Jag trodde inte att det skulle bli så mycket mer demokrati än det var tidigare. Farhågorna grundade jag på att det aldrig funnits någon demokratiskt fostran i landet. Så lätt och så fort går det inte att lära och införa demokrati.

Jag vet inte om det finns något land i den muslimska världen som har den formen av demokrati som vi kallar demokrati. Exemplen är hur många som helst där många anser att det blir demokrat bara jag får som jag vill.

2 kommentarer

 1. Tage

  Vi har väl även i Sverige lång väg innan vi får demokrati.
  Sedan 2006 råder extrem Plutokrati i Sverige
  och det lär vi dras med i decennier.
  Så illa är det tyvärr.

 2. Keykaus

  jag håller med dig Lennart, demokratiskt fostran har aldrig funnits och den tar tid kanske två generationer. det första som de bör bli av med att det islamiska perspektivet som reglerar människornas vardagsliv. och det andra är omvärlden framförallt västländer som bör visa mer hänsyn till de mänskliga rättigheterna i de muslimska länder. de här länder kan inte hantera demokratiskt fostran medan deras medborgare som bor i västländer blir fostrat liksom hemma. Man för möjlighet att leva och uppfostra lika som hemlandet. Man få bygga moské, bära slöja eller nighab och begära andra sort mat produkter som bygger på den odemokratiska perspektivet. Sverige borde ha varit det land som kunde hjälpa människorna som kom från dessa länder med demokratiskt fostran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.