När kommer man att ta tag i sms lånen.

När kommer man att ta tag i sms lånen. Nu har alla sms låneföretag så kallade snabblåneföretag varnats av Konsumentverket.

I övrigt på finansmarknaden är det hårda kontroller och regler satta av finansinspektionen. Det ställs också hårda krav. De här snabblåneföretagen har i många fall skyhöga räntor och det finns de som haft ränta på över 1000 %.

De lånar ut till de som inte har möjlighet och som inte får låna hos vanliga långivare. Det blir andra bland annat kommunerna som får ta hand om de som inte klarar av det i form av socialbidrag. Det finns bara två vägar att gå. Reglera det som man gör med banker eller sätt förbud mot den typen av lån eller en maxränta som de får ta ut

En kommentar

 1. Anders Mattson

  Håller med om att alla självklart ska följa den lagstiftning och regelverk som finns. Men att ett företag blir varnat innebär ju inte att dom inte har för ambition att följa regler eller inte är seriösa. Alla som har granskats av KO har tolkat regelverket på ett annat sätt än konsumentverket och har direkt efter varning ändrat sina rutiner.

  Det myndigheterna ska göra är att snabbare handlägga kontrollen av de företag som verkar inom segmentet snabblån.

  Ett förbud är inte rätt sätt då det uppenbarligen finns en efterfrågan och om alla följde det regelverk som finns skulle inte problemen vara så stora som dom är idag med att personer lånar fast det redan finns skulder hos kronofogden. Skulle aldrig ske hos de etablerade och och långsiktiga företagen i branschen

  Alla etablerade och seriösa aktörer bidrar inte till den överskuldsättning som media vill försöka påvisa. Att hela tiden också hänvisa till hur hög den effektiva ränta är , är också ett sätt att bara försöka smutskasta branschen. Tror inte ens en handfull av er journalister som skriver om branschen ens vet hur en effektiv ränta fungerar och hur man räknar ut en effektiv ränta.

  En seriös debatt vore på sin plats

  /Från en med lång erfarenhet inom kreditbranschen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.