Kommer USA att gå i konkurs nästa år ? Det är frågan

Kommer USA att gå i konkurs nästa år. Det råder oro i USA om ekonomin och inte blev det bättre av att försvarsminister Timothy Geithner sa att man riskerar konkurs inom två månader. Han sa också att man slår i taket hur mycket man får låna redan på nyårsafton och att man endast kan skjuta på tidpunkten för att ställa in betalningarna i några månader.

President Obama har avbrutit sin julledighet på Hawaii för att förmå kongressen att nå en uppgörelse som gör det möjligt att undgå det s.k. finansstupet med automatiska
nedskärningar och skattehöjningar.

Det är en stupstock som man har i sitt budgetsystem för annars händer saker och ting automatiskt. Det är ju omöjligt att det demokratiska system där regeringen inte har majoritet för sin budget.

Man har levt över sina tillgångar och haft mer utgifter än inkomster inte minst har man under lång tid varit ute i världen och krigat. USA har dessutom det mycket svårt att göra något åt miljöfrågorna då investeringar i ett miljövänligare samhälle skulle ge jobb och tillväxt.

Vi får väl se hur man går vidare och det går säkert inte utan både skattehöjningar och nedskärningar trots att den offentliga sektorn är mycket litet.

USA är ett land med enorma klasskillnader där vissa lever i extremt överflöd och lyx och man behöver inte vara så väl insatt i politik för att vilja enorma problem det har ställt till med och den enormt stora brottsligheten som finns i landet

En kommentar

 1. Bertil Ingerlund

  Bertil Ingerlund skriver: Bra länk till
  det ekonomiska läget i USA och i världen.
  Tar ca 86 min. av vår tid att få denna
  information. Ett läge som man inte viil ha här i
  Sverige som finns i USA.

  Här är länken.

  http://urplay.se/170919#1_all_1***

  Politik: Bör handla mer om att sätta
  gränser för marknaden.

  MVH
  Bertil Ingerlund

  ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.