Nytt rekord i lågt förtroende för en centerledaren Lööf.

I dag har Aftonbladet pblicerat en Sifo undersökning där man tittat på partiledarnas förtroende. Där man kan man läsa att centerns Annje Lööf har det lägsta förtroendet någon centerledare haft sedan man började mäta detta. Nedan följer axplock ur Aftonbladet.

Idag är det 20 % som har stort eller mycket stort förtroende för henne som person. Sedan förra mätningen är det en minskning med 5 % sedan i våras. Vid den tidpunkten var det således 25 %. Inte undra på det för inom politiken och hos hennes ansvar har det inte skett mycket elller rättare sagt inget, det som vi hört talas om är en vidlyftig representation  och kvittoskandaler på näringsdepartementet och så det senaste om fri invandring. Både Olof Johansson och Lennart Daleius låg på runt 25% när de avgick.

Vad som värre är att bland centernväljare har förtroendet minskat från 31 till 9 % sedan i mars.

Tittar man på toppenlistorna går det bra för Reinfleldt som ligger före Löfven och deras förändringar ligger inom felmarginalen. Listorna hanbdlar om man har stort eller mycket stort för förtroendet för personen i fråga.

Tirttar man på bottenligan som redovisar att man inte har något förtroende alls för partiledaren toppas den av Jimmie Åkesson på 55% fölljd av Annie Lööf på 19 % och Björklund på 17%. Sista på den listan ligger Stefan Löfven med 7 %.

Tittar man på totala ligan har Reinfeldt 62%, Löfven 48, Fridolin 39 % av de tre som är på pallen och botten har Sjöstedt med 24 %, Annie Lööf 20 % och Åkesson 13 %.

Kvinnoligan ledera Reinfeldt med 56%, Löfven 44%, Fridolin 38%, och i botten på den Anne Lööf 22%, Jonas Sjöstedt 21% och Jimmie Åkesson 10%.

Mansligan leder Reinfeldt före Löfven och Fridolin och i botten på de när det Sjöstedt, Lööf och Åkesson.

Man kanske inte ska så stora slutsater av den här typen av unersökningar men det är klart att Reinfeldt styr alliansen i minsata detalj, Löfvens siffror tycker jag är bra för han har ju en nackdel och det är att han inte sitter i Riksdagen och mycket av medias bevakning kommer just därifrån. Jag förvånas över att Åkesson som person har så lågt förtroende som ligger i stort sett på samma nivå som väljarsympatierna för partiet vilket måste betyda att det är bara han man har sympatier för

Vill du läsa mer klicka här

 

En kommentar

  1. Apan

    Belöning utfäst till den som kan tyda och förklara den här analfabetiska meningen: ”Jag förvånas över att Åkesson som person har så lågt förtroende som ligger i stort sett på samma nivå som väljarsympatierna för partiet vilket måste betyda att det är bara han man har sympatier för”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.