Tre lördagsfunderingar, Dagens V75, Centerpartiet och Rätt till heltid

Dagens V 75 på Solvalla

Idag är det årets sista V75 och ska man pricka in storkovan idag då det dessutom är dubbel Jackpot. Ska det bli stora pengar så måste det bli en del överrraskningar och framför allt så får inte alla favoriterna vinna. Själv är jag inne på att ta bara en spik men då finns det jättemånga att sätta ett kryss för.

Man kan ju börja med nr 1 Dont Wear Pjs i lopp ett men nr 9True Advantage är en av mina favortier så där stannar jag knappast och då blir nästa fråga om man räknar med att favoriten spricker hur många ska man då ha med på kupongen.

Min enkelrad ser ändu ut så här 1-1-2-6-11-10-10. Inga spännande vinnare men oftast blir det favoritbetonad när det är finaler. Tre bakspår ser inte heller så säkert ut och jag hörde att Björn Goop var mycket lur på nr 9 Harry Haythrow i femte avdelningen där jag varit inne på att spika Svanstedt och Beckman. Hur det blir väntar jag tills kl 14. Om man inte vill mixtra och hålla på själv kan man gå in på Bubblan eller någon annan spelbutik och gå med i ett andelssystem. Jag säger som Uno Hedin Lycka till.

 

Centerpartiet och Annie Lööf

Idag kan det inte vara roligt att vara centerpartist och inte heller centerledare. Förtroendet sjunker för partiledaren som en grå sten. Framgångar inom näringspolitiken saknas helt. Tjänstesektorn backar, krogmomsen har inte gett lägre priser och sysselsättningseffekten syns inte. Det har uppstått en spricka i alliansen om centerns förslag om fri invandring och visst förstår man det. Hur kan man få arbetstillstånd för att jobba på McDonalds då det råder massarbetslöshet.

Du som vill läsa mer kan klicka på den här länken där Aftonbladet hade en ledare som pekar på centerns stora problem

Rätt till heltid och deltid en möjlighet

Det jobbar vi för fullt med i Umeå kommun, men det har visat sig att det är inte så lätt som man tror. Jag tror och hoppas att det är inte bara att göra om alla deltidstjänster till heltid för den ekonomin går inte ihop. Det skulle kosta bara i Umeå  kanske totalt 200 miljoner. Alla som jobbar främst inom socialtjänsten har fått förfrågan om heltid men det finns de som vill jobba deltid av olika skäl.

Ska man lyckas med att alla som vill ska få heltid då måste också arbetet organiseras om för som det är idag är det ju verksamhetens behov som gjort att det varit svårt som inom äldereomsorgen som ett exempel där man ska ha folk på plats dygnet runt. Vi tror i alla fall att med ett annat sätt att organiera arbetet och att man däremed skulle minska behovet vikarier så vore det möjligt. Har återstår mycket tanke verksamhet och det är inte så enkelt som Mona Sahlin en gån sa att alla ska få heltid utan några som helst krav i övrigt om förändrat arbetssätt. Det blir att jobba annorlunda än idag.

Ett annat problem i sammanhanget är hur man organiserar det då det trots allt finns de som vill ha deltider. Det finns studenter som vill ha lite extraknäck och jobba lite under studietiden som ett exempel och sånt tycker jag man måste bejaka om de ska klara av jobbet när de blir färdiga. Det är inte så lätt som alla tycks tro utan att kostnaderna skenar då det finns ett motstånd mot ny schemaläggning som är en förutsättning för att lyckas

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Bertil Ingerlund

  Hej Lennart
  Bra tippat av dig 3 ettor i enkelraden på V75 Solvalla Lördags.
  Själv spika jag Nr.11 i femte avd. och garderade Nr.10
  Beckman i avd.6. Utdelning 1 sexa och 21 femmor = ca 1800kr
  Med Beckman spik och gardering i avd.5 så har det blivit
  ca. 140 tusen tillbaka med alla sexor och femmor.

  Nya tag inför nästa V75:a.

  MVH
  Bertil Ingerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.