Bra start av både Hellner och Kalla i Tour de ski

Bra start av både Hellner och Kalla. I går började Tour De Ski detta kraftprov i en veckas tid med olika sträckor på längden, bonussekunder och så avslutningen med klättringen uppför. Där har vi sett fantastiska lopp av både Hellner och Kalla men det var då det.

Med en sån start och 15 bonussekunder var blir de spännande idag. Det ser dock ut som lite lättare för Kalla då hon har Randell före sig men att ta in 21 sekunder på Northugg ser svårt ut om de inte bestämmer sig för att kompisköra för att hålla undan för de bakomvarande. Det blir att slå på TV 1 kl ett

2 kommentarer

 1. Axel

  Ja, Kalla och Hellner fick utmärkta utgångslägen. Tycker det var bra att Hellner inte tog ut sig fullständigt och vann prologen igår (tveksamt om han hade kunnat det dock med Northug i superform). Hade han gjort det hade han kanske blivit stressad som tidigare år då han vunnit prologen, men snabbt blivit absorberad.

  Kalla gjorde en fin insats och jag tror att hon har en liten fördel gentemot Kikkan Randall på de längre distanserna (sprinten lär Kikkan prestera riktigt bra i dock).

  Johaug kan bli livsfarlig i år, hon fegade i utförskörningen i prologen liksom Heidi Weng (som ramlat illa som ung och blivit traumatiserad) så hon tappade några sekunder i onödan. Johaug har blivit klart starkare fysiskt och utklassade Björgen i Beitostölen, men sen dess har det gått knackigare. Hittar hon formen och är 1 minut efter den ledande åkaren vid sista etappen vinner hon förmodligen. Jag tror att Johaug tar hem det faktiskt, även om Kowalczyk är en tuff konkurrent.
  Därefter lär Kalla och Kikkan Randall följa och kanske en ”outsider” som Lähtenmäkki.

  På herrsidan tror jag att Northug tar det här om han kan hålla i sin superform (han hade utan tvekan kunnat vinna prologen med ytterligare 5 sekunder). Jag tror han är intresserad av att skapa en lucka till Cologna redan idag om han känner sig pigg. Jag tycker mig ana att Cologna kanske, som han sade tidigare, fokuserar mer på VM. Det har liksom inte gnistrat om honom som ifjol. Det talar för att Northug eller Hellner vinner, även om Cologna har goda chanser.

  Northug måste ha ett försprång för att vinna sista klättringen. I vanlig ordning lär han ta en massa bonussekunder på masstartloppet i slutet, så det är fullt möjligt. Om han inte har någon usel dag så ska det kunna gå; det samma gäller Hellner. Cologna presterar i princip aldrig dåligt dock.

 2. Rolf Lidgren

  Idag var det ju gammaldags skidåkning och inte skridskoåkning(Heja Sixten) Såg du inte Lennart hur fantastiskt snyggt som ryssarna ÅKTE SKIDOR. En fröjd för ögat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.