I går framgång i Tour de ski idag blev det fiasko.

I går framgång i Tour de ski idag blev det fiasko. I min blogg i morse så skrev jag om den lyckade gårdagen för våra stora hopp Hellner och Kalla. Idag blev det helt åt skogen för båda. Hellner tappade 1,25 minuter och det blir ju hopplöst att ta igen.

"Det var en tung dag, man fick kriga hela tiden och fick inget gratis och jag har det svårt när det är så löst och jag får problem med stakningen och det är dessutom min svaga sida sa han i Tv sporten. Det fanns dock flera åkare som inte hade problem utan bara åkte på som ryssarna och Northugg. I skidåkning kan föret variera och man blir aldrig stor om det är bara ett före som passar

Kalla var en sekund närmare bara 1,24 plus 15 bonussekunder efter dagens suverän på damsidan Justyna Kowalzcyk som startade fem sekunder efter Kalla och hon var var 41 sekunder före Johaug. Kalla ligger nu elva men det kan hon inte ta in på Polskan som kommer att ta sin fjärde raka seger om hon håller sig frisk.

Kalla lär inte heller gilla när det är löst i spåren och det missgynnade henne enligt Anders Blomqvist. Ska man vinna Touren får man inte göra så dåliga lopp som svenskarna gjorde idag, men Kowalczyk visade att det går att åka fort även om hon inte alls har så bra teknik. Jag tror en del sitter i skallen om man ska lyckas även om det inte är ens bästa före

4 kommentarer

 1. Linda

  Lennart,
  Visst kan du som professionell och samhällskunnig politiker och socialdemokrat, i dessa socialt mycket utmanande tider skriva en opinonsblogg om något mer väsentligt än Tour de Ski? Privat sportintresse kan väl vara en del av din privata blogg? Ordet är ju tack och lov fritt. Men jag skulle önska att på offentlig plats få läsa om något som rör människors villkor, nutid och framtid av kommunens ledande person. Din bloggtext oroar mig. Och irriterar mig. Men var det kanske avsikten?

  Tack på förhand,
  Linda

 2. Bertil Johansson

  Hopplöst att ta igen? Jag förstår inte varför det skulle vara hopplöst. De har bara kört två av sju etapper. Hellner och Kalla tappade även ifjol på de här distanserna och när det var så moddigt som det var igår så få de inte betalt för deras goda teknik. Det här är långt ifrån avgjort. Hopplöst känns det däremot när jag ser att kommunalrådet i min barndomsstad inte ens kan stava till det vanliga ordet fiasko. Nej, sluta klaga på våra blågula skidåkare som kämpar så tappert. Gång på gång bevisar de att de tillhör världseliten och ger oss tv-tittare förstklassig underhållning.

 3. Michael Grahn

  Långt ifrån ngt fiasko Lennart, att Kalla kräver hårt underlag vet alla som kan skidor. Gårdagens underlag passade Kalla riktigt illa, dessutom är klassiskt inte hennes adelsmärke, men vänta på fristilssprinten då kommer hon att krossa Kowalczyk. När det kommer till final climb kommer Kowalczyk med sin totala avsaknad av teknik att bli frånåkt av alla som finns inom 1 minut bakom henne.

  Hellner är heller ingen klassisk åkare och jag tycker att han höll igen tidsavståndet bra, tyvärr drabbades Emil på samma sätt som Kalla av det lösa underlaget. Hade vi haft fasta spår så är jag övertygad att Jönsson hade varit med ryssarna på upploppet och absolut ingen kan utmana Jönsson idag, han äter Northug till frukost!!

 4. Bertil Blues Johansson

  Medan Lennart Homlund klagar på Sveriges bäste skidåkare för att han blivit 16:e i stenhård konkurrens med världseliten. Detta i hans sämsta disciplin och i sämsta tänkbara före för honom, så skriver däremot Northug på sin blogg att det är mycket kvar och att Hellner ser stark ut. Jag tror att vi får lägga större vikt vid Northugs blogg än Lennarts i detta ämne. Northug:
  ”Tour De Ski er en lang konkurranse og det er vikitg å holde fokus på det store målet, det er å være først oppe bakken i Val De Fiemme neste helg. Hellner, Collogna og russerne virker sterke, Jönsson tror jeg vi snart kan bestille returbilletten til.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.