Umeås främsta badexpert arbetslös. Det finns…

Umeås främsta badexpert arbetslös. Det finns en person som tror sig vet bäst i alla lägen om badet och kan alla kalkyler och tror att han representerar även simsporten. Jag har aldrig hört att han haft ett ansvar för att genomföra ett enda bad

Han som tror sig veta bäst, bättre än alla andra och vet hur mycket pengar man tjänar på ett bad borde bygga ett själv.

Bad finns det inget krav på en kommun att anordna och så fort den store badgurun byggt sitt bad då avblåser kommunen alla planer på att bygga ett eget bad.

Jag vet inte vart den personen har marken men om han lägger in ett planförslag ska vi vara positiva.

Vad som förvånat mig mest är på vilket sätt alla debattartiklar lyckats få på plats i tidningen och jag hoppas verkligen att tidningarnas bedömningar om att få in artiklar inte går att köpa eller att de tröttnar så därför får de plats.

Finns det en granskning av allas förslag. Nej. Det blir inget bad i Umeå med skattebetalarnas pengar på någon annan plats än den som nu avsatts för att det går att nå från hela kommunen med buss

Alla utom en tycker det blir bra men det är inte lönt att använda tid att förklara dör honom hur det ligger till och han behöver inte komma till badet om han inte vill

20 kommentarer

 1. marianne

  Där har du fel. Vid är många som tycker att det är fullständigt idiotiskt att bygga badet mitt i stan. Att åka buss hem med ungar som är trötta efter en dag på badet är inte speciellt lockande. Då avstår man hellre. Tror du verkligen att turister på Nydala tar bussen ner på stan? Glöm det! Den enda vettiga platsen är så klart Nydala.

 2. Kjell Nilsson

  Nej, Lennart! Det är inte bara Urban Bengtsson som tycker att badhuset är felplacerat. Med tanke på att 70% av de som kommer till badhuset kommer med egen bil så finns det anledning att fundera över miljöpåverkan i centrum. Två hundra parkeringsplatser kommer inte att räcka långt när det är högtryck i badhuset.

  Det är förkastligt att du tar heder och ära av en person som för fram sina åsikter offentligt. Jag har en helt annan syn på yttrandefriheten. Hade du bemött en politisk motståndare på detta vis har det varit illa nog.

  Precis som du får föra fram dina åsikter om media m. fl., vilket du har al rätt att göra, så måste även UB få uttrycka sina synpunkter utifrån hans kunskap och erfarenheter.

  Är du verkligen helt säker på att ni har helt rätt och UB helt fel?

  Angående besökssiffror och privata bilister som besökare bör du kontakta Paradiset i Ö-vik.

 3. Farbror Vattenmelon

  ”Han borde bygga ett bad själv” & ”…han behöver inte komma till mitt bad”, jösses, funkar din argumentation utanför sandlådan, Lennart? Vilka debattfester man ska gå miste om som inte sitter i Kommunfullmäktige.

  Och nej, alla utom ni politiker tycker att det är en dum idé att bygga ett badhus mitt i staden. Hur har du lyckats missa det?

 4. Oskar Nilsson

  Oavsett någons kunskap i frågan, så är engagemang i en samhällsfråga som kommunens badhus en rättighet, om vi vill värna om folkstyre/demokrati.
  Den som ena dagen talar om andra kommunala satsningar som evenemangsarena, alpina anläggning, trav, Björklöven och annat som inte umbärligt, för att andra dagen hota med stålbad, kunde oxå bemötas med förtal och hån. Men han får hållas. Avänder vi vår yttrandefrihet, så kan även ett kommunalråds agerande föranleda kritik.

 5. Åke

  Jag vet ingen trots stor bekantskapskrets som tycker placeringen är bra! Ordna med en omröstning vilket ju är vanligt i olika sammanhang!

 6. john

  Du ha ett stort fel här i din text, majoriteten av Umeåborna vill inte ha badhuset i centrum men det lyssnar ni inte på.
  Istället går ni Umeå C:s ärenden och struntar i vad som är bra och utvecklingsbart.
  Jag förstår inte heller hur du kan bortse från alla de reella fakta som faktiskt finns runt både ekonomi och planyta?!

 7. LENNART HOLMLUND

  Svar till john (2013-04-19 21:10)
  Jag och hela politiken tycker läget är bra för alla kan åka buss dit till och med alla våra elever. Ur miljösynpunkt set bästa alternativet. Det är dumt att man ska tvingas köra bil till ett bad det är det som gäller för alla andra alternativ.

 8. LENNART HOLMLUND

  Svar till Åke (2013-04-19 20:42)
  Men på alla andra platser blir det mycket dyrare att ta sig dit och mindre intäkter för badet. Då blir det nedskäringar på skolan i stället och skolorna har inte råd att hyra bussar till badet. Alla bussar går till centrum. Det brukar vara så i Umeå att man är emot men när det är klart gillar man det. Fy vilket liv det var när bibloteket flyttade in till centrum. Centrum nås av alla med buss

 9. LENNART HOLMLUND

  Svar till Oskar Nilsson (2013-04-19 19:51)
  Men även de som tycker ska tåla kritik. Däremot är det ofattbart vilket utrymme han får i media och att han fått fortsätta vara simsportens talesperson trots att simsporten ställer upp på badprojektet

 10. Daniel Mårelv

  Jag tror du har fel Lennart. Om jag ska åka till badhuset med min familj kommer jag köra bil för jag orkar/vill inte åka buss efter 2-3 timmar i en stojig och tröttande miljö. Finns det då dåligt med parkeringar eller att det är besvärligt med trafiken runt där kommer jag helt enkelt inte åka dit igen. Jag åker nästan aldrig in till centrum nu förtiden för att det är svårt att köra bil där utan att vara rädd att köra på någon. Badhuset bör byggas där det är lätt att ta sig till med bil. Bussar går det säkert dit endå oavsett vars man bygger det. Dagens placering vid Nanna kommer medföra ökad biltrafik i centrum vilket du själv säger är något ni vill ha bort.

 11. Thomas

  Alla utom två kan du nu skriva. Även jag tycker placeringen är fel!

  Varför inte kombinera placering med en ishockeyarena. Producera kyla ger värme och producera värme ger kyla.

 12. Frank

  Extremt tråkigt att det ska bli sån prestige i denna viktiga fråga. Naturligtvis borde man utreda lokaliseringen ordentligt först. Det är dålig luft i centrala Umeå, beslutsfattarna vill begränsa trafiken, man bygger bad i centrum, bad ger upphov till trafik, man omöjliggör trafik för luften är dålig och det är trångt, besökarna får ta sig till platsen på andra sätt. Problemet löst? Ja, kanske för de som bor i centrum eller då som inte ska på besök med barn eller som kombinerar besöket med andra aktiviteter (handlande) som kräver bil, vilket ju kan antas vara mycket vanligt. Det är nog ett naivt scenario att tro att en besökande familj bara ska dimpa in till stan för ett dopp och sen bussa hem. Undrar om inte Nydala eller Ersboda eller I20 vore bättre även om ett centrumnära bad gör centrum hetare. Men vill man ha ett centrum som är besvärligt att besöka? Det är ju UMEÅ som ska bli hetare och inte det absoluta centrumet. Som utböling kan jag även tycka att strategin men lokaliseringen av handelscentrumen är rätt tokig, och snart blir det IKEA, Strömpilen, Ersboda, Umedalen + centrum, då enbart Ersboda skulle kunna rymma så mycket om man bara ville rensa upp i ”laduträsket” där. Dvs ordna med rejäl galleria istället för alla skjul. Sen tycker jag att ni i kommunfullmäktige ska ge svar på det öppna brevet om vindkraft, ett projekt som planerats mycket dåligt.

 13. Jonas

  Att lägga badet i centrum är det enda vettiga!

  Det är mycket tjat om att åka bil till badet bland de som gnäller. Jag själv och allt fler andra HAR INTE BIL, och har inte tänkt skaffa någon bil heller. Vi vill kunna ta oss till badet och alla andra liknande anläggningar med buss.

  Lägg badet i centrum och fortsätt med förtätningen av Umeå stad!

 14. Anders Holmström

  Jag håller, för ovanlighetens skull, med dig i sakfrågan. Jag tycker ditt sätt att bemöta kritik är vidrigt. Anser du att alla arbetslösa ska hålla käft eller finns det någon annan anledning till att du nämner att han är arbetslös? Du är kritisk till att han får göra sina synpunkter hörda i media. Är det några andra åsikter du tycker borde hållas undan media.

  Jag är fantastiskt kritisk till hur kulturhuvudstadsåret hanteras. Är det en åsikt som inte ska synas i media? Bör jag skriva ut om jag har arbete eller inte? Ska jag kanske välja din debatteknik och beskriva dig som person, eller bör jag då hålla mig till sakfrågorna?

  Du gillar inte anonymitet i nätdebatter. Jag förstår nu varför! Jag gillar anonymitet i nätdebatter. För då tvingas man diskutera sakfrågor, i stället för att angripa en enskild person.

 15. Sammy

  Lennart Holmlund!
  Du verkar hänvisa till bussåkningen som främsta argument för att ha badhuset mitt i stan. Självklart kommer vissa att ta bussen, men om badhuset ska vara så populärt som önskas kommer trots allt den stora majoriteten att ta sig dit med bil. Det handlar inte bara om enstaka personer inom Umeå stad som får för sig att åka buss för att bada. Det kommer att vara barnfamlijer som då självklart väljer bil då det med dagens busspriser samt bökande till närmsta hållplats blir både billigare och mer praktiskt. Sen alla som bor i ytterområden och kranskommuner kommer fortsatt att välja bil till största del.

  Även jag har inte träffat någon IRL som tycker det är en bra ide med badhuset mitt i stan. Den platsen kan användas till betydligt mer lämpligt ändamål.

  Sen att du dessutom går på UB med kommentarer om arbetslös mm är ju alltför patetiskt. Vore det inte för att jag visste att du är kommunalråd utan bara läste dina texter skulle jag inte tro att du har utbildning utöver mellanstadiet. Svenskan du använder i dina texter är på mellanstadienivå. Du formulerar dig, inte bara dumt men även utan tydlig kunskap i svenska språket.
  Att med dina dåliga svenskakunskaper vräka ur dig nedsättande kommentarer mot en aktiv kommunmedborgare är inte enligt devisen att se om sitt eget hus först..

 16. Mikael

  Han är inte ensam. Det är väl för väl att Urban Bengtsson (förgäves) försöker få lekmän att ändra ett vansinnigt och ogenomtänkt beslut. Oavsett hur det blir med ekonomin så byggs inte badet för oss umebor utan för ”turisterna”. Det är dessutom inget att hänga i julgranen i jämförelse med Piteås eller Öviks bad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.