En moderat enpartistat

Så lyder en ledare i dagens Aftonblad och handlar om att regeringen ljuger och ingen granskning sker

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article16750014.ab

4 kommentarer

 1. Lilian Holloway

  Att du orkar ”pissa ner” omgivningen med dina åsikter är en styggelse för det län som även du tillhör Jag har stor respekt för många av dina partikamrater, men du har en förmåga att gång efter annan sänka nivån på det som borde vara Socialdemokraternas kännemärke – nämligen honnörsorden solidaritet, jämlikhet och frihet.
  Hälsar Lilian

 2. J

  Det är väl inget nytt? Sverige har länge varit ett tvåparti- eller enpartistyre? Som om det spelar roll, med tanke på EU-medlemskapet. Så länge politiker är ett beslutsfattande yrke istället för ett verkställande yrke, är allt vi som folk röstar på bara politiska löftens trovärdighet, där ingen politiker äger något egentligt ansvar mer än säkrandet av sin fortsatta position. Utöver det finns inga konsekvenser. Direktdemokratiska idéer skrämmer alla politiker, dig inkluderat Lennart.

  Men att inte sedan länge ha gett folket möjligheten att när som helst kunna misstroendeförklara sittande politiker eller äga vetorätt mot politiska beslut, kommer vi aldrig vara en demokrati. Det är lätt att införa, lätt att lagstifta och skulle inte ersätta den representativa demokratin. Det skulle kombinera direktdemokrati och parlamentarisk demokrati, där direktdemokrati bara används när folkets engagemang är som störst, det vill säga vid missnöje. Det skulle också ge ER politiker en piska att göra vad era vad-som-ska-vara övermän, folket, vill. Det skulle också utplåna besattheten med ideologier och ”tvånget” att ansluta sig till ett ideologibundet parti enbart för att engagera sig politiskt.

  Annars är det oligokratins järnlag vi går till mötes. Enbart parlamentarisk demokrati är tyvärr inte något som varar för alltid, då folkets missnöje kommer ikapp. Ideologiernas tid är utdaterat då folk tänker mer fritt idag. För varje person finns nog en egen ideologi. Låt oss rösta efter egna ideologier istället för partiernas, då slipper vi mycket elände i framtiden. Men vad är jag, jag är ju ingen politiker. Inte som du Lennart, med ditt förakt för allt som inte är din ideologiska vision. Så varför lyssna? Varför lyssna på folk som förtroendevald politiker, hmm?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.