Gruppen Allt åt alla är revolutionärer och politikers uppträdande

Gruppen Allt åt alla är revolutionärer. Media brukar säga att de jobbar med kritisk granskning men det gör de inte fullt ut .Jag har inte sett att de analyserat denna grupp eller andra grupper i sin granskning. Om en grupp agerar mot samhället ställer de glatt upp på den gruppens budskap. Ta bara Apberget som ett exempel. Vi är ändå en del som vet vad olika grupper står för. Det är egentligen ganska lätt med den nya tekniken. Längre fram kan du se vad gruppen Allt om Alla säger om sig själva.

Då ser ni att de är en revolutionär organisation och jag hoppas att ni vet vad det betyder.

När ni läst detta så kanske ni inte alls blir förvånad över att Lasse Jackobsson (v) lierar sig med dem. Jag blev förskräckt när jag gick in på datorn och såg presskonferensen från Tekniska nämnden och de fruktansvärt grova påhopp han gjorde på vår egen personal och till och med sa att de betedde sig som Nazister. En offentlig ursäkt är det minsta man kan begära

Vi Socialdemokrater tar bestämt avstånd för den typen av agerande mot kommunens personal och jag förvånas inte över de arbetsmiljöproblem som funnits i tekniska nämnden där två fastighetschefer slutat. Någon djävla ordning måste det vara i partiet sa en gång en partiledare i vänsterpartiet. Dessa påhopp är Lasse Jackobsson ansvarig för.

Så till Allt och allas beskrivning över sig själva

Förbundet Allt åt Alla har självbestämmande lokalgrupper i flera svenska städer, som alla arbetar under följande gemensamma plattform:

Arbetarklassen är heterogen med en gemensam nämnare att vi saknar makten över vårt arbete, avlönat så väl som oavlönat. Vi ska som organisation delta i de frågor och konflikter som för arbetarklassen samman. Vi är motståndare till alla former av klassammarbete.
Vårt mål är ett samhälle organiserat efter principen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Vi är en av flera revolutionära organisationer. En mångfald av taktiker, strategier liksom organisationer och nätverk är nödvändiga i kampen för klassamhällets avskaffande. Vi verkar för att skapa rörelse i klassen genom kontinuerligt och öppet arbete, bortom tillfälliga aktionsgrupper och dolda agendor.

Starta en lokalgrupp där du bor!

Vill du och några kamrater organisera er och starta en lokalgrupp av Förbundet Allt åt alla? Tag isåfall kontakt med någon av de grupper som redan finns (i nuläget Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå) så kan vi berätta hur det går till, komma med tips om hur vi har strukturerat verksamheten och på det sättet hjälpa er att komma igång.

Slut citat

Som ni säkert vet har vi Socialdemokrater sedan länge tagit avstånd från revolutionen och kommunismen som metod för att förändra samhället och gör det forfarande.

Däremot är det omöjligt med ett samarbete med ett parti som har ett sådant förhållningssätt att man hänger ut personal på det sätt som skett. Jag förstår inte vilken kultur som råde hos V. I styrgruppen för Kvinnohistoriska hoppade projektledaren av då hon tyckte att Tamara hade lagt sig i tjänstemännens toll.

Tekniska har haft problem en längre tid där två fastighetschefer inte velat vara kvar som chef, Carl Arnö slutar och dessemellan var det kränkande särbehandling från Tamara. Jag har aldrig varit med om något sådant sedan 1988 när jag kom i politiken på heltid. Vi står inte bakom detta.

Det går inte styra med V med ett sånt arbetsätt även om jag haft lätt att kommunicera och göra upp med Tamara medan Andreas Lundgren fått ta majoritetens ansvar för tekniska nämnden då Lasse Jackobsson inte klarat av den uppgiften eller inte brytt sig om detta utan kört sitt eget race. Förmågan att leda har mycket stora brister hos vänsterpartiet undantaget fritidsnämnden.

8 kommentarer

 1. Alliansväljare

  Bra Lennart att du höjer rösten mot V! Det är min förhoppnong att din efterträdare är av samma åsikt om samarbetet mot vänster.

 2. Nils-Gunnar Sjöberg

  ” ÄNTLIGEN” har S insett Vänstern rätta ansikte och att det är på tiden att de sparkas ut från maktens korridorer!! Bra jobbat Lennart Holmlund

 3. Bergis

  ”En överklass, en överhet som mer och mer avskiljer sig från resten av samhället. Som lever ett helt annat liv. Som inte vet hur det ser ut där utanför. Som själva lever i tron att vi lever i en ny tid att vi har lämnat den gamla kapitalismen och industrisamhället. Och nu befinner vi oss i det postindustriella kunskap och informationssamhället. För dom ser livet ut så. Dom kan säga -De löpande banden finns inte mera. I själva verket drivs de löpande banden hårdare än de har gjort. Och de löpande banden sträcks ut över större delar av ekonomin. Tjänstesektorn illustreras idag av principer som man hämtat från japanska bilindustrin. Utvecklingen nedanför detta skikt av dom översta bland dom översta ser helt annorlunda ut än dom kan föreställa sig. Och ju mer dom avskiljer sig från resten av samhället, ju dummare blir dom. På samma sätt som överklassen i Frankrike före den franska revolutionen. Du vet historien om Marie Antoinette. -Varför äter de inte bakelser. Vare dig den är sann eller inte så speglar den ett förhållande, ett klassförhållande där man har en aristrokrati och en överhet som är helt avskild från samhället men samtidigt lever på resten av samhället. Men dom vet inte hur det egna goda livet, vad det kommer sig av. Dom föreställer sig att det beror på deras egna kreativitet, deras egna överlägsna kompetens som nu belönas på ett helt annat sätt än tidigare. Deras ledaregenskaper osv osv. Dom är inneslutna i de här glashus palatsen och lever sitt liv i de här glaspalatsen. Så det är inte konstigt att dom inte vet hur det egentligen går till. Men det är egentligen inte problemet. Problemet är inte att ”dom” inte vet hur illa det är ställt i resten ut av samhället. Utan problemet är att arbetarklassen inte längre är synlig för sig själv som klass, som dom var i början på 1900-talet. När den trängde fram underifrån och kollektivet blev synligt för sig självt som en möjlighet att förändra samhället. Det är där vi står idag. Kollektivet, den kollektiva kraften måste åter igen träda fram.”

 4. Erik

  Är detta ett järtecken om vad om kom skall gällande den nya Regeringen i Rosenbad efter valet den 14 september? Sjöstedt har ju tagit ett antal tillfällen i akt att berömma samarbetet i Umeå. Och på så sätt försökt leda i bevis att vänsterpartisterna är mogna politiker och visst kan sitt med vid grytorna, vid med- och motgång. Nu visar ju opinionen att både SAP och V och MP tillsammans kan erhålla mer än 50 procent av rösterna. Och då kommer Lövén att tvingas ta in Vänsterpartiet i värmen. Du kan ju själv räkna ut vilket debacle detta kommer att bli. Och vad Sjöstedt anbelangar, kommer han nu att vara tyst som en mus, så sann politiker om han är.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Jag hoppas att han inte tar in Sjöstedt och vänstern i en regeri ngen och det gör då inte alliansen

 5. Mikael

  Verkar som Allt åt Alla funderat lite över återvändsgränden vi varit i 40 år nu. En frisk fläkt som jag får intrycket har mindre med kommunism att göra än med frihetligt tänkande. Tack för att du delade med dig av deras egna ord och tankar om klasspolitik!

 6. Danderson

  Revolutionär: kallas en person som strävar efter en samhällsomstörtning, se revolution.

  Revolution, omvälvning, grundläggande förändring, ofta under kort tid.

  Källa: Nationalencyklopedin.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Jag vet men i bloggen hade jag bara klistrat in vad de själva sa sig vara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.