Edward Riedl är förvånad över Lundberg

Edward Riedl är förvånad över Lundberg. Det är länge sedan jag analyserat en blogg som den han skrev i går. För det första kan man inte se på en människa vilken politisk uppfattningen den har och inte heller på vilket sätt de tjänat ihop sina pengar och vad de gör med dem sedan.

Han säger att Mattias X Lundberg utmanat människor på sitt utsvävande levnadsätt osv. Jag säger är det en utmaning att använda de pengar man vill tex att konsumera bra bilar. Är det den typen av argument som är de nya moderaterna. Edvard säger att de nya moderaterna även har röster från sjuka och arbetslösa. Visst har man det men det är inte säkert det blir så i framtiden.

När jag läste vad Lundberg skrev var att han röstat på moderaterna men tycker nu att det gått för långt då många ställs utanför. Sedan blandar han in Lena hans hustru eftersom hon haft synpunkter på vinster i välfärden och Mattias sagt att han som entreprenör jobbar efter de regler som riksdagen bestämt

Lågvattensmärket från Riedl är när han säger att han har svårt att få ihop den personen med medlemsskap i V. Politiskt ställningstagande tror jag människor tar utifrån sina värderingar och för de flesta syns eller hörs inte detta.

Ska jag vara ärlig tror jag vi har fler företagsledare och företagare som röstar med oss eller har sympatier hos oss , men de gör inte som Mattias och går ut och offentligt säger politiska saker. Däremot är flera av ledningarna i Svenskt Näringsliv och Företagarna och andra organisationer knutna mot Moderaterna. Jag tror även att vi är fler socialdemokrater i det politiska livet som jobbat i näringslivet och är bättre insatta i näringslivets villkor

Avslutningsvis tycker jag Riedls blogg i går visar på mycket märkliga attityder

7 kommentarer

 1. Christian

  Jag tycker att man kan vara förvånad, faktiskt. Om en person bygger upp sin näring och förmögenhet på att göra just vinster från våra skattekronor och går med i ett parti som är väldigt tydliga med att det inte ska gå att göra detta och vill sätta stopp för vinster i välfärden så kan man ju fundera några varv på vad det innebär för MXL.
  Om V får ett stort mandat i riksdagsvalet och det blir stopp för vinster i välfärden så innebär det ju stopp för Athena Care rimligen. Jag är själv emot vinster i välfärden, åtminstone ytterst tveksam Bryr mig föga om en person lägger pengar på det ena eller det andra samt vilket parti man affilierar sig med – det är upp till var och en av oss. Men om man valt att vara väldigt offentlig med sina åsikter och pengar, och gör 180° så får man nog räkna med att att en och annan funderar på hur det går ihop.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Riedl skiter jag i han som är en av Reinfeldts bud bärare men vad han fått ut av politiken är lätt att räkna. Lundberg har valt att gå med i V. Jag tycker som du vet att det är inte ett parti som jag skulle ha valt att bli medlem i. Jag tycker aldrig att man ska förvånad över vart personer har sin sympati. Däremot behöver man inte ställa upp på allt som ett parti står för och då agerar man för att det ändras. Lundberg skrev att det är tillåtit enligt svenska lagar att bedriva verksamhet inom sociala området och om man gör vinst på en sak som är upphandlad och gör det enligt de krav som beställaren bestämt. Då kan det inte vara fel. När det gäller bygg och anläggningssektorn så är nära hälften av produktionen åt samhället och även där gör företagen vinster och där tror då jag att det blivit dyrare om samhället skulle ha gjort allt i egen regi, i god kommunistiskt anda

 2. Pingback: Holmlund rätt om Mattias X Lundberg | Daniel Nyström

 3. Andi

  Överlöpare är inte välkomna i V. Lika borgare leka bäst. Problemet är inte det skulle vara mot lagen att göra vinster i välfärden, vilket det inte är, utan problemet är att V är det enda demokratiska riksdagsparti i Sverige som baserar sin politik på ideologi hellre än pragmatism och försäljning. Och då vill vi inte ha in en principsvag person med två-tre ansikten.

  Allt ont du säger om den där Riedl håller jag dock med om.

 4. Pingback: Holmlund rätt om Mattias X Lundberg | Utveckling

 5. Gurgel

  Kan du verkligen ärligt säga att en person som tjänat multum på privat sjukvård och tidigare kallat sig ”moderat moderat”, plötsligt säger sig vara vänsterpartist? Han sympatiserar därmed med ett tillväxtfientligt parti som vill ju förbjuda hans näringsverksamhet!

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Han deklarerade att han inte tyckte om deras ställningstaganden i just den frågan. Och han han som entrepenör jobar efter de lagar som finns. Han sa också att han såg till helheten och jag tror att var av en av oss gillar inte varenda sak som ens parti gör eller står för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.