Vi har en politik för jobb och utbildning. Det går inte att fortsätta som nu

I den politiken är gymnasiekolan nyckeln till framgång. Klyftorna är stora när det gäller vilka som har jobb och inte mellan de som gått gymnasiet och de som inte gjort det. Företagen får inte hell tag i den arbetskraft som behövs. Själv är jag glad åt det förslag som Stefan resenterade i måndags när det gäller att få ned arbetslsösheten till Europas lägsta och det är framför allt tre delar. Obligatorisk gymnasieskola, Utbildningskontrakt och att Yrkesvux blir permanent. vi ska konkurera med hög kunskap i näringslivet och inte med låga subventionerade löner som regeringen gör

Under länken arbetsmarknadspolitiken kräver gymnasiekompetens finns du alla motiv till detta

arbetsmarknaden_kraver_gymnasiekompetens

2 kommentarer

 1. Liberalen

  Fint. Strålande. Utmärkt. En fråga bara: varför genomfördes inte allt detta på Göran Perssons tid? När individuella programmet var störst på gymnasiet? Och hur kan det komma sig att man inte anställde en hel hoper ungdomar för alla de pengar man fick in på högre arbetsgivaravgifter för – just det – ungdomar!

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Då fanns inte den massarbetslöshet som finns idag och det var en annan gymnasieskola som viserligen var i behov av förändringar men inte att raseras.

   Nog trodde jag du visste om att det råder massarbetslöshet bland ungdomar Nu när jag fått ordning på länken kan du v äl se och begrunda och då kanske du inte är så liberal längre, i alla fall inte nyliberal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.