SCB räknar med hög invandring Hög…

SCB räknar med hög invandring Hög invandring bedöms fortsätta och en orsak är kriget i Syrien SCB beräknar att ca 130 000 personer ska flytta hit

Sveriges folkmängd kommer att öka fram till 2060 då vi har ett överskott mellan in och utvandringen och fler föds än det dör och vi kommer att vara 11,8 miljoner 2060.

Vi som är 65 år och äldre beräknas vara över 3 miljoner 2060 medan däremot de som är enligt dagens mått o yrkesverksam ålder dvs mellan 20-64 år bara ökar med 500 000.

Det är en av orsakerna till att vi måste jobba längre och inte gå i pension för annars är det får få som ska försörja så många så skatterna blir annars alldeles för höga.

I Umeå har vi fått kritik för att vi tagit emot får få flyktingar. Bland de lägsta per capita i Sverige och det beror inte på att vi inte vill utan vi har inte fått igång tillräckligt stort byggande av bostäder beroende på bristen på statlig bostadspolitik med krångliga regler.

Med så många äldre i framtiden är det viktigt att staten fortsätter ge investeringsbidrag till trygghetsboenden av den typen som Bäckbacka bygger med gemensamma utrymmen och där man kan få hemtjänst om man har behov och mötesplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.