Strandskyddet luckras upp hör vi från C

Strandskyddet luckras upp hör vi från C. Vi har hört det förut och vi har sett hur det blivit och inte har det blivit lättare snarare tvärt om. Den förra uppluckringen som gjordes med Lis områden gjorde det besvärligare och ärligt talat blev det betydligt krångligare.

Nu får vi vänta och se om det är lättare att få fram förslag om enklare strandskydd men det tror inte jag det blir utan snarare tvätt om. Jag tror Länsstyrelsen har gjort det svårare efter havsstranden om jag tolkade ett pressmeddelande för en tid sedan

En kommentar

 1. BJ

  Byggförbud och bostadsbrist går inte ihop!

  För enstaka, avskilt belägna fritidshus råder ett absolut byggförbud vid vatten. Och det är oavsett vart de förhållanden som råder i det aktuella fallet.

  Vi är flera som anser att en sådan offentlig reglering, utan möjlighet till avvägningar gentemot andra intressen, är helt orimlig.

  I områden med högst obefintligt bebyggelsetryck och gott om obebyggda strandområden, får en sådan generell lagstiftning av strand-skyddslagen. Är för många markägare helt oacceptabelt.

  Det stoppar många möjligheter som minskat lantbruk vid stränder. Minskad möjlighet till att öppna fler campingar och vandrarhem och stugbyar vid vatten.

  Samt fler nybyggen av enkla fritidshus vid vatten. Alla kan inte bo Sthlm, folk får inte plats där och boenden ökar i pris hela tiden. Alliansen har misslyckats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.