Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti

Klicka på länken och läs och begrunda, den är lång men läsvärd

Ja tror det eller ej men den här debattartikeln i DN visar klart och tydligt vilket parti Sverigedemokraterna är och varifrån de har sina gundvärderingar. Jag undrar om alla som röstar på dem eller till och med de som står på deras valsedlar vilket parti Sverigedmokraterna är även om de mörkar mycket

6 kommentarer

 1. Per-Arne

  Man kan nog konstatera att det finns många sätt att göra reklam för sin egna produkt. Allt går att sälja med mördande reklam. Man får anta att den ursprungliga författaren skriver sin artikel med tanke på egen vinning. Att man som socialdemokrat inte kan se detta, är något förvånande i mina ögon.
  Paralleller till fascism och nazism som dessa rörelser var i början på föra seklet, håller inte för ett debattinlägg, med en underrubrik hänvisande till SD. Detta har inget att göra med dagens SD. Jag föreslår att man från debattörernas sida läser SD:s valplattform, finns på nätet.
  Protesterna mot Sverigedemokraterna ger partiet en oförtjänt offerroll.
  Aktioner för att stänga ute SD/SDU från olika typer av arbetsplatser hindrar andra organisationer att komma in, detta hotar viktiga demokratiska principer. Tankesättet gör att man ifrågasätter om dessa protester organiserats av människor med Sverigedemokratiska ideal. Förresten består arbetarrörelsen till 20 % av Sverigedemokrater, ska de också stängas ute? Inte omöjligt, det är länge sedan arbetarrörelsen var en demokratisk rörelse för alla.
  Det tycks som om det är helt OK, att framföra vad som helst, utan att det finns teckning för det, visavi dagens Sverigedemokratiska parti.
  Att sprida denna typ av journalistik förbättrar inte Socialdemokraternas chanser till att kunna gå framåt i valet.

 2. anna olofsson

  Lennart, skribenten du länkar till är en mytoman och politisk aktivist. Han har påstått sig varit allt från plutonchef, samt anställd vid stockholms universitet och historiker. Det sistnämnda har han dock erkänt att det var en lögn. Ingen tar honom på allvar och riktiga historiker skäms över han självutnämda expertutalanden.

 3. alf

  Om man kollar Sverigedemokraternas hemsida så ser man verkligen vad de går för. Och det lutar med all säkerhet mot fascism!

 4. Roger

  Jag tror snarare att Sverigedemokraternas partiprogram säger mer om deras värderingar än någon som försöker omdefiniera betydelsen av fascism i ett desperat försök att få in SD i det facket.

  Mvh Roger Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.