Ljög Anders Borg vid KU förhören

Ljög Anders Borg vid KU förhören ? Så är fallet om man ska tro SVT,s hemsida. De har nämligen hittat dokument som tyder på det. Dokumenten visar att två veckor före affären skulle göras skickade näringsdepartementet över ett brev till finansdepartementet om den tänkta affären.

Borg har sagt i KU att han inget visste och inte hans medarbetare heller. Nog tycker man att på den tiden av två veckor borde en gemensam beredning hinna ske. Borg sa att enligt reglerna skulle en sådan ske.

NUON är då i dagsläget ingen bra affär och det ser ut som man har svårt att få reda på vad som skett och om sanningen mörkas eller att man har dålig ordning. Det ser ut att vara lång väg mellan finans och näringsdepartementet när de senare måste skicka brev.

Regeringen är dock gemensamt ansvarig för sina beslut och har i alla fall genom näringsdepartementet och Maud Olofsson gett sitt godkännande till affären mellan Vattenfall och deras köp av NUON.

3 kommentarer

 1. lf

  Ja,det är förfärligt hur svårt det är med information.
  Då jag skrev till dig på bloggen i höstas för att få information hur det gick till när en omvärldsstrateg anställdes då fick jag svar omgående att jag pratade ”skit” och hade ingen aning om vilka rekryteringsprinciper som gällde i kommunen.Än idag har jag inte fått något svar på frågan.Men var lugn Lennart,jag har inte fått något svar från någon annan ledande politiker heller.
  .Men det vore intressant att höra hur du idag ser på medborgare som vill ha information.

 2. Arne Lövquist

  Jag tror att både Borg och Reinfeldt ljuger. En sådan stor affär måste rimligen hela Regeringen stå bakom, då oppositionen var informerade om den enligt En artikel i Aftonbladet.

 3. alf

  Om man som jag inte ser Anders Borg som särskilt trovärdig så ljög han säkert i KU:s förhör. Det passar ju väldigt bra att köra den stilen nu ett valår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.