Vad sysslar Trafikverket egentligen med

Vad sysslar trafikverket egentligen med. Undra på att inte järnvägen fungerar för allt tar sådan fruktansvärd tid hos Trafikverket.

Deras Plan och Juridik måste var den långsammaste myndigheten i hela världen. Nu är det mer än ett år sedan Västra länken skickades in för fastställelseprövning. Nu väntas den ske i oktober vilket innebär att slutförandet kommer att i September 2019.

Det innebär att Sverige riskerar böter av EU för att man inte klarar luftkvalitetsnormen i Umeå. Nuvarande regering har hotat att kommunen även ska vara med och betala vilket är en felsyn.

Det är statens eget Trafikverk som inte klarar av att genomföra vägbygget nu för att det ligger hos juristerna i Borlänge. De har ju i skrivelse delvis ifrågasatt om vägen behövs. Då påstår jag att de inte är läskunniga för Umeå klarar inte luftkvaliten utan en länk på den västra sidan. Nyttan kan man inte räkna på en bit o ett helt system

Jag förstår inte varför regeringen funnit sig i denna hantering. Regeringen lade till pengar för den i den så kallade närtidssatsningen som lades 2007 och vägen skulle vara klar 2014. Nu är den minst fem år försenad. Det är inte acceptabelt att en plan ska ligga 1,5 för beredning i Borlänge. De som jobbar med detta sköter inte sitt jobb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.