Underhållet av järnvägen har minskat

Underhållet av järnvägen har minskat. Det visar en undersökning som SEKO gjort. 55% av de som jobbar med underhåll säger att det blivit sämre. SEKO,s undersökning ger en anna bild än trafikverket. Jag tror alltid mycket på de som jobbar i verksamheten.

Regeringen och dess megafoner går ut och säger att aldrig har så mycket pengar gått till järnvägen som nu. Tidigare kom det fram att Trafikverket räknat fel på 20 miljarder för att kunna ha rätt nivå på underhållet. Samma budskap brukar regeringen säga om pengar till kommunerna.

Visst kanske det är sant i kronor och ören men då har man glömt bort de ökade volymerna som finns både på järnvägen och inom välfärden som skola och äldreomsorg. Det fattas pengar överallt för att kunna ha rätt standard både på järnvägen och i välfärden.

Jag avundas inte Magdalena Andersson som ska städa upp efter Borg och Reinfeldt med flera. Vi har städat förut och överlämnade ett stort överskott i statens finanser som är borta och nu lånar man till skattesänkningar. Ett medvetet val för att senare skära i verksamheter som sjukförsäkringar och arbetslöshetsförsäkringen och andra välfärdstjänster. Undra på att man tappar i förtroende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.