Barn deltar i kriget i Syrien

Barn deltar i kriget i Syrien……….. Det är så illa och visar på vilken syn man har på unga människor. De väpnade grupperna som krigar i Syrien använder sig av barnsoldater som är så unga som 15 år detta enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch.

De islamistiska grupper som Isis,
Islamiska staten i Irak och Syrien, och al-Nusra-fronten har rekrytera barn genom att erbjuda gratis utbildning som även inkluderat vapenträning. De barn som HRW intervjuat har bland annat sänts ut i strider.

Det är fruktansvärt det som sker i flera av länderna där det enbart ät våldet som styr och det verkar inte finnas någon som helst etik i vad man gör. Mord hot och självmordsbombare är alltid på löpsedeln. Det verkar dessutom helt verkningslöst med internationella insatser då man ser hur Irak ramlar samman och det är obegripligt att grupper kan överta städer som vi får rapporter om

De kommer förr eller senare att ta död på varandra och det är klart att de som lider mest är kvinnor och barn som inte har något människovärde. Det blir flyktingar över Europa som levt ett helt liv i våldets tecken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.