Miljöpartiet ett hot mot Norrland

Miljöpartiet ett hot mot Norrland.. Miljöpartiet har i sin budget ett förslag om en flygskatt eller höjd moms på flygbiljetter.

Det har självklart stora negativa effekter på tillväxten , sysselsättningen och därmed välståndet. Momsen slår främst mot privatresandet och mest för oss som inte har några alternativ till flyget men för företagen som får dra av momsen spelar det mindre roll. Besöksnäringarna som är en växande näring och som lever mycket på privatresandet blir det ett hårt slag.

En flygskatt slår rakt igenom och är således en omvänd regionalpolitik där det blir viktigare att ligga i storstadsregionen för företagen då kostnaderna att ligga ute i landet ökar. Vi är i behov av bra och snabba kommunikationer då det inte finns några rimliga alternativ som tågen idag.

En kommentar

  1. Erik

    Jadu Lennart, och detta parti är ni beredd att sitta i knä hos. Och till och med Sjöstedt & Co. Det kommer att få i det närmaste katastrofala konsekvenser för tillväxten. För min egen del hoppas jag att Alliansen kan regera efter den 14 september, Så att det får chansen att leda landet i en förhoppningsvis bättre konjunktur. Och fortsätta reformera arbetslinjen. Det är knivigt att leda i lågkonjunktur men det är knivigt även i högkonjunktur det vill säga att göra rätt saker. Senaste högkonjunkturen som abrupt slutade i september år 2008 gav inget högt betyg hos SAP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.