Sverigedemokrat med brottsligt förflutet

Sverigedemokrat med brottsligt förflutet. I DN och Helsingborgs Dagblad fanns att läsa i veckan att Michael Rosenberg, som är kommunalråd för SD i Helsingborg men även partiets ordförande i valberedningen har ett mörkt förflutet enligt tidningarna

Det är grova brott han dömts för. 1990 fick han två års fängelse för grov stöld och bedrägeri. Han dömdes tre år senare till skyddstillsyn för andra brott.

Nu är han ordförande i valberedningen och en valberedning plockar fram lämpliga kandidater till partiets förtroendeuppdrag. De har en vandelsförsäkran där han kryssade i att han lovade att han inte var straffad

Som ordförande i valberedningen är han med och avgör vilka som är lämpliga att bli förtroendevalda i partiet. När han själv fyllde i den vandelsförsäkran som alla som kandiderar måste göra, så satte han kryss i rutan där kandidaten lovar att den inte varit straffad. Ny skyller han ifrån sig att han meddelat Åkesson men han skyller ifrån sig att han inte känt till Rosenbergs brottsliga förflutna.

Visst ska man kunna komma tillbaka i samhället om man gjort något brottsligt och sonat sitt straff men det finns alltid personer med mörkt förflutet i Sverigedemokraterna. Det märkliga i detta fall är att Åkesson nekar och Rosenberg säger att han talat om det för Åkesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.