Att köra rattfull får konsekvenser

Att köra rattfull får konsekvenser . Det vet vi att så blir det och att man åtminstone tappar körkortet. Är man idrottsstjärna så kan man missa sponsorer. Nu vill inte Audi fortsätta sitt sponsorsamarbete med den norske skidstjärnan Petter Northug efter rattfylleriolyckan i maj i år.

Däremot har Coop Norge ingått ett tvåårigt avtal med honom, värt cirka 10 miljoner kronor om året, enligt vg.no. För mig är detta lite förvånande att Coop gör det.

 Vi är glada över att fortsätta samarbetet med Petter och har stora förväntningar på vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Coop Norges administrative chef Svein Fanebust i ett pressmeddelande.

Skidförbundet har krävt i dagarna att han ska lämna Coop men det gör han inte och då får vi se om han åker i landslaget
 Petter har valt Coop, och Coop har valt Petter. Det är därför inte aktuellt för Petter att bryta eller ta en paus i avtalet med Coop och gå tillbaka till landslaget efter VM i Falun, säger Northugs manager Are Sørum Langås till VG.

En kommentar

  1. Mats Fors

    Naturligtvis får det konsekvenser om någon blir ertappad med att köra bil alkoholpåverkad. Tingsrätten är den instans som är bemyndigad av samhället att utdömma ett lämpligt straff, utifrån den straffskala som finns. Om den i samhällets ögon har brutit mot gällande lagar och därefter avtjänar/avtjänat sitt straff/påföljd… är det då rätt att vederbörande straffas vidare? I fallet Petter Northug, tycker jag inte att det är konstigt/fel OM det finns personer/företag som vill stötta och hjälpa Petter tillbaka till skidåkningen. Petter har nog mått dåligt och kommer nog att bära med sig händelsen resten av framtiden. Petter blir nog mer hjälpt av förlåtelse och stöttning, än av förskjutning av vänner och samhället. Frågan är vad Petter kan göra för samhället om han blir förlåten/förskjuten,…. jag tror att oavsätt vem det är, så blir människor mer hjälpta av förlåtelse i de flesta fall… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.