Urban Ahlin talman lite oväntat för mig

Urban Ahlin talman lite oväntat för mig. Socialdemokraternas först blev lite oväntat Urban Ahlin. I alla fall för mig. Han varit utrikespolitisk talesperson och kom in i Riksdagen 1994.

Moderaterna förde fram Tobias Billström som valdes men i dagsläget är inte tredje vald då vänsterpartiet sagt att de röstar blankt då tredje största parti är Sverige demokraternas Björn Söder då talmännen utses i förhållande partiernas storlek.

Vänsterpartiet har dock ingen egen kandidat och inte något annat parti heller så då blir valsedlarna blanka om man inte röstar på Björn Söder. Troligen blir det då tre omgångar för rösterna räcker inte. Men det är bortkastad tid för det finns inget alternativ än Söder. Vi får vänta ett tag och se hur valet slutar.

Även om det var en överraskning att partiet nominerade Ahlin så är jag säker på att han kommer att klara av jobbet som Riksdagens talman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.