Nya uppgörelser med Miljöpartiet

Nya uppgörelser med Miljöpartiet. Nu är det försvar och vapenexport, inget NATO, Försvarsberedningen, Migrationen, Pensionsreformen och lite som hör till detta. Nedan kan ni se vad det handlar om och som inte är sönderplockat av media tillsammans med alliansen.

Uppgörelser mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna

Försvar och vapenexport
Den svenska militära alliansfriheten har tjänat och tjänar vårt land väl. Försvaret av Sverige börjar i Sverige. Det svenska försvaret och dess folkliga förankring ska stärkas och vår krisberedskap förbättras

Sverige ska inte vara medlem i Nato. En modern svensk säkerhetspolitik byggs på ett ökat nordiskt samarbete, en aktiv Östersjöpolitik, ett samarbete i EU och ett starkare Förenta Nationerna.

Försvaret förstärks genom att Försvarsberedningens förslag genomförs

Personalförsörjningen till det militära försvaret och den svenska krisberedskapen ska tryggas.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att vapenexportkontrollen gentemot icke-demokratier ska skärpas, inklusive följdleveranser och konsulttjänster. Försvarsexportmyndigheten (FXM) läggs ned.

Migration
Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. Det finns särskilda skäl att eftersträva en bred uppslutning kring migrationspolitiken. Regeringen ska därför eftersträva breda uppgörelser i riksdagen när nya lagförslag läggs inom migrationspolitiken.

Den tidigare regeringens uppgörelse med Miljöpartiet om migrationspolitiken ligger fast

Alla Sveriges kommuner ska ta ett solidariskt ansvar för flyktingmottagandet.

Sverige ska verka inom EU för att skapa fler lagliga vägar in i EU för att söka asyl samt för att öka mottagandet av kvotflyktingar.
Uppgörelse pension

Den blocköverskridande pensionsreformen är en förutsättning för ett tryggat pensionssystem. Arbetet fortsätter därför i nuvarande form. Miljöpartiet accepterar, på samma sätt som Socialdemokraterna, grunderna i pensionsöverenskommelsen och kommer att ansluta till pensionsarbetsgruppen när den nya regeringen tillträder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.