Unga flyttar gärna om de får ett jobb

Unga flyttar gärna om de får ett jobb. Det är 70% som är villiga att flytta om de kan få ett jobb. Lika självklart är att de vill ha ett fast jobb där arbetsmiljön är bra liksom lönen. Hela 50 % av de som deltagit i studien är dessutom beredda att jobba både övertid och på helger. Undersökningen var beställd av Arbetsmiljöverket och TCO.

Som ni ser vill de ha fasta jobb och det borde företagen lyssna på om de vill ha anställda i framtiden De finner sig inte att jobba under de förutsättningar som alliansen med centerpartiet i spetsen vill med lärlingsanställningar och där man staplar olika typer av visstidsanställningar på varandra till och med längre än två år. Hör ni det Anders Ågren med flera när personalutskottet tog beslut om Max två år och ert gnäll tog aldrig slut.

Jag tror vi har goda chanser att fortsätta tillväxten om företag och offentliga arbetsgivare håller sig till heltidstjänster och att vi får regler som gör att det byggs bostäder. Lika övertygad är jag att man måste förändra arbetsmarknadsutbildningar så att man gör bristyrkesutbildningar och även ser till att våra flyktingar och invandrare så fort det går kommer ut på företag och får jobb parallellt med undervisning i Svenska. De ska inte gå utan jobb nästan ingen tid alls.

Jag tycker detta visar även att det inte är försämringar i arbetslöshetsförsäkringen som ska tvinga den till att ta vilka jobb som helst för att försäkringen är dåligt. De vill ha ett fast jobb och ett fast jobb ger trygghet. Då flyttar unga människor till Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.