Stockholm har flest våldsbrottslingar

Stockholm har flest våldsbrottslingar. Andelen våldsbrott i Stockholm är högst i landet visar statistik från SKL. Där sker 19,4 anmälda våldsbrott per 1000 invånare, 16,4 i Malmö och 13,9 i Göteborg. Kriminologen Granath tror att det beror på flest festande från övriga landet

Han får tro vad han vill men jag är säker att mycket beror på att i Stockholm har inte kommunen satsat så mycket på brottsförebyggande arbete. Det finns statistik från Brå och från polisen och den visar att i Västerbotten och i Umeå har vi lägst brottslighet i hela landet vilket är glädjande.

På fredag träffas Brå igen här i Umeå som skulle vara mitt sista Brå men kan inte vara med av andra skäl och då får de nog veta vad vi fick reda på vid sista Polisstyrelsen nämligen den låga brottsligheten i Umeå. Vi ska vara stolta över detta vilket jag tror är bra om en kommun vill vara i tillväxt.

Vi har ett bra fungerande Brå och vi har gjort bra satsningar på det förebyggande arbetet och det viktigaste för detta är att polis och kommun samarbetar och att kommunen ser till att unga har något att göra på fritiden. Det är viktigt att hålla unga borta från alkohol och droger vilket är den största orsaken till våldsbrott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.