IS sexslavar drivs till självmord

IS sexslavar drivs till självmord. Rapporterna om de grymma Islamistiska staten uppdagas dag för dag men ingenting görs. Nu rapporteras att kvinnor och flickor ur den yazidiska minoriteten ser ingen annan utväg ur helvetet än att begå självmord.

De här uppgifterna kommer från Amnesty International som upprepar att många av sexslavarna är barn och flickor 14-15 år och det finns de som är yngre. Varför är världen så tyst över detta som är en av de grövsta krigsförbrytelserna som vi hört talas om

3 kommentarer

  1. Lundhamn

    Det är mycket som görs mot IS, däremot görs inte några aktiva interaktioner från västmakternas sida – istället ges stöd till lokalbefolkningen i kampen mot förtryckarna. Det fungerar ganska bra – om än långsamt – och ger förmodligen långt mer långsiktiga lösningar än om väst hade gått in med trupper i regionen. På så vis är det inte ”förtryckarna” i väst som kämpar mot IS utan lokala muslimer och andra grupper, vilket ger IS mindre legitimitet än om motståndaren vore en britt eller amerikan.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det måste gå snabbare och man måste visa det utåt så att inte nya lyckas in i organisationen och jag tycker att Imanerna måste göra mera

  2. Pingback: Våldtäkter på kvinnor och unga flickor där IS drar fram | Lennart Holmlund tycker till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.