Många dog vid självmordsbomb i Jemen och idag med tillägget vem finansierar IS

Många dog vid självmordsbomb i Jemen. Det självmordsdåd som skedde i fredags i Sanna i Jemen har minst 142 dött och hundratals har skadats.

Dådet och mördandet har den här terroristgruppen IS islamistiska staten tagit på sig. Dådet skede när en Bomb exploderade inne i Badr-moskén och när folk flydde detonerade en bomb i entrén. Imamen sprängdes till döds. Det har varit attacker mot al-Hashaush-moskén Det är främst mot Shiiter som tillhör den styrande Hutigrupperingen som besöker moskén.

Regeringen har också fördömt attackerna och det är bra. Wallström är chockad och bedrövad över terroristattackerna i Jemen skrev hon i ett uttalande. Presidenten i Jemen Abd Rabbu Mansur Hadi har fördömt dåden. Han skrev följande till de anhöriga ” Sådana avskyvärda attacker kan bara utföras av människor till livet

Man ser hur dessa IS härjar i en stor region. Det är bara dödande och förtryck de ägnar sig åt. Det är ju dessutom märkligt att de ger sig på de muslimska kyrkorna nämligen moskéerna . De accepterar inte att det finns en anan inrikting av Islam och det innebär att de även är ett religionskrig. Jag upprepar att världen måste samlas och agera mot IS. Det får inte fortsätta.

Vad som är märkligt detta med IS och jag misstänker att världen måste bryta med de länder som finansierar detta. Jag är helt söker på att flera av världens underrättelse tjänster vet vilket eller vilka länder som finansierar verksamheten.

Men det är ingen hemlighet att många pekat ut Saudiarabien och Qatar som finansiärer liksom deras utpressningar och stölder som sker av olja. Men det finns säkert kunskaper om hur det går till men det märkliga är att det tillåts ske utan offentlig debatt. Det här vet säkert Arabförbundet men de som styr det vill inte avslöja sanningen.

Vad är då Is och så här sägs i ett klipp från Eikepedia

Islamiska staten (i Irak och Syrien/Levanten), förkortat IS, Isis eller Isil (arabiska: ’D/HD) ’D%3D’EJ) ad-Dawla al-Islamiyya (fi al-Iraq wa al-Sham) (Daesh)),[1]är en väpnad sunniislamistisk rörelse, främst aktiv i Irak och Syrien. De betraktar sig som den legitima regeringen i en islamisk stat. I juni 2014 utropade gruppen ett världsvitt kalifat med religionpolitisk auktoritet över alla muslimer. Sedan dess refererar gruppen till sig själva enbart som ad-Dawla al-Islamiyya (Islamiska staten).
IS är känd för sin extrema tolkning av sharialagar vad gäller dem som inte delar deras tro och för sina militära attacker på civila, avrättningar av män och bortrövanden av kvinnor. FN:s barnrättskommité har fördömt deras systematiska torterande och dödande av barn.[2] Bland de etniska och religiösa grupper som utsatts för övergrepp finns assyrier/syrianer, turkmener, kurder, shiamuslimer, shabaker, mandeeroch yazidier. Även traditionella sunnimuslimer, inklusive utövare av sufism, som motsatt sig IS härjningar har drabbats av vedergällningsattacker.[3]

Ja det är ord och inga visor men all den terror som sker hör ihop på något sätt. Jag är besviken på media som brukar säga sig granska att de inte någon gång gått in på detta och en början har kunnat vara i samband med den så kallade Saudiaffären

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.