Storföretagen säger höj miljöskatterna

Storföretagen säger höj miljöskatterna. Även efter regeringens budgetförslag har Sverige den tredje lägsta miljöskatten i Europa. Enligt Svenska Dagbladet kräver flera storföretag bland annat Coca-Cola och Statoil att regeringen höjer koldioxidskatten enligt SvD. Kravet kommer genom Hagainiativet.

 Tiden har sprungit ikapp företagen, men snarast stått stilla inom politiken. Det är i dag ett stort glapp mellan vad forskningen säger behövs och vad politiken levererar, säger Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet.

Det var en intressant läsning och bra att företagen inser hur man och att man måste jobba med miljöfrågan. Däremot kommer det säkert moteld från Svenskt Näringsliv då jag aldrig hört talas om vad de tror löser miljöproblemen vi har. De försvarar bara de gamla företagen och inte de nya även om det är svårt att säga att det företag som nämns knappast är nya företag

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.