Myndigheter i Sverige hänvisar ofta till EU

Myndigheter i Sverige hänvisar ofta till EU. Just nu pågår en debatt vad som gäller för sk EU medborgare och då menar man oftast de som tigger. Det finns de som tror att det är kommunerna som ska ta ansvar men det är det definitivt inte utan det är statliga myndigheter men här rent ut sagt skiter de i sitt ansvar

Det är så att reglera för alla EU medborgare är likvärdiga i hela EU och ska man vara här mer än i tre månader då måste man ha
en anställning eller vara här och göra jobb som egen företagare
eller är arbetssökande med verklig möjlighet att få en anställning
eller är inskriven för en institution för studier/yrkesutbildning och har tillräckligt med tillgångar för sin och sina familjers försörjning och samtidigt har en heltäckande sjukförsäkring
Eller har tillräckligt med tillgångar för sin och sina familjers försörjning och har en heltäckande sjukförsäkring
Samt 3a kap. 3$ UtlL

Inget ansvar för detta ligger på kommunen och man blir förvånad över att journalisterna som de i radio Västerbotten fråga vad kan och ska kommunen göra när de inte kan vara kvar på campingen i Nydala och VK har varit inne på detta många gånger. Kommunen har redan idag gjort mer än vad de ska. Kommunerna har ansvar för det som faller inom den kommunala kompetensen punkt slut.

Det finns partier som vänstern som också tycker att kommunen ska göra saker som de inte ska göra eftersom EU medborgarna inte ska vara kvar här om de inte uppfyller de krav som finns ovan. Däremot ser man att statliga myndigheter inte bryr sig om sitt ansvar och ser till att de åker hem när de inte klarar de krav som ställs. Rumänien och även Sverige har ansvar för sina medborgare.

Skulle en del politiker få bestämma ska vi kunna ta emot hur många fattiga Européer som helst. Svenska myndigheter brukar hänvisa till olika EU regler och direktiv men här sitter de med armarna i kors och tror att det är kommunernas ansvar. Media i sin tur lurar medborgarna då de hela tiden tycker att det är kommunerna som ska göra något. Vi i kommunerna ska följa de lagar som gäller även på detta område

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.