EU parlamentet har fått hjärnsläpp

EU parlamentet har fått hjärnsläpp. Något annat går inte att säga när de tycker att Elbilarna och bussarna går för tysta och man ska införa krav på att eldrivna fordon ska ge ifrån sig ljud.

Bullret är ju ett av våra stora problem i samhällsplaneringen inte minst vid byggande av bostäder i centrala delarna av städer. Vilka personer har vi skickat till EU parlamentet som hittar på något sådant. Det är två motstående intressen att folk av hälsoskäl ska ha tysta miljöer och att de som är dåliga på trafikregler orsakar olyckor och inte ser sig för och nu har det senare intresset vunnit över det kloka.

Så förbannat idiotiskt har jag aldrig hört att politiker hittat på. Från 2019 ska alla nya eldrivna fordon som säljs utrustas med ett varningssystem (AVAS) som ger ljud ifrån sig när de framförs i låg hastighet. Ljudet ska förebygga olyckor genom att göra fordonen mer hörbara.

Detta kan dock innebära att elfordon framöver blir ännu mer störande än fordon med förbränningsmotorer. Situationer där många fordon samlas i låga hastigheter riskerar att skapa ett sammelsurium av olika ljud.

Företaget Interactive Institute Swedish ICT har fått i uppdrag att forska kring frågan för att lägga grunden till ett väl fungerande system. Forskningsprojektet Sound Design for Acoustic Vehicle Alerting Systems (SAVAS), som löper över två år, ska resultera i en omvärldsanalys där befintliga AVAS-system studeras och utvärderas.Fyra ljudkoncept ska utvecklas och testas i flera olika simulerade trafiksituationer.Partners i projektet är Volvo Cars, Scania, Volvo Bussar, Luleå tekniska universitet, Transportstyrelsen, Boverket och Pite Energi.

Det här är kvalificerat mygel från den industri som med näbbar och klor jobbar för den industri som vill fortsätta med fossila bränslen och det ser man även när det gäller vilken fordonsindustri som är med i projekt. Att hela parlamentet inte har större vett är en skandal då man inte tar ett ansvar för att få tystare trafik och som är bättre för miljön och skadar hörseln mindre. Det är det dummaste beslutet som jag hört och att man vill försämra miljön. Mer buller ger en sämre miljö

2 kommentarer

  1. olle

    Jo sen vill ju också EU lägga skatt på Metanol för att inte länder med mycke skogsråvara ska få ekomoniska fördelar.
    Finns inget sätt att gå ur detta elände ????

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men de som röstat för dessa regler i EU är ju duperade av fossilmaffian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.