Garanti att vi inte får in de som flyr från IS

Garanti att vi inte får in de som flyr från IS. IS är det värsta som hänt mänskligheten på många år. De begår fruktansvärda brott där de drar fram mot människor men även mot gamla kulturarv. Vi får hoppas att världen kommer att kunna besegra dem.

Det finns dock som jag ser det ett stort problem och det uppstår när de blir trängda och i stället bestämmer sig för att bli flyktingar i Europa. Det kommer tusentals flyktingar till Europa varje dag och man har gjort det ganska lätt för främst personer från Syrien att komma in i Europa. Hur ser man då till så att det inte är IS soldater som kommer till Europa och härifrån fortsätta sitt heliga krig med olika former av attentat.

Det här borde myndigheterna tala om för oss medborgare för i annat fall kan det skapas en stark oro och även bli en främlingsfientlig stämning mot flyktingarna som kommer hit och inte är terrorister hos IS. Vi får inte låta Europa bli ett tillhåll för terrorister i bland annat IS som flytt hit. Så generös kan inte en flyktingpolitik vara

En kommentar

 1. Lars Flemström

  Som jag skrivit i en tidigare kommentar här var en av Mp:s grundare en person, som förespråkar ett världsmedborgarskap och att polisen ska avskaffas. Han dömdes för att ha uppmanat till mord på poliser genom att bära ett plakat med texten ”skjut fler poliser” direkt efter att en polis hade dödats i tjänsten. Mp har systematiskt under lång tid arbetat för att nederodera den reglerade invandringen. Nu sitter samma parti i regeringen.

  Den svenska opinionen har dessutom i hög grad förts bakom ljuset av advokaten Peter Athin, som hastigt och lustidt lämnade Kd efter senaste partiledarbyte. Han har missbrukat sin riksdagsplats för Kd genom att samtidigt vara advokat för Mehti Gesali, som gripits som ”illegal krigare” i Afganistan och hållits som fånge i Guantanamo-lägret. Althin har då i praktiken lyckats styra Sveriges utrikespolitik, trots att Kd då inte ens satt i regeringen. Han har krävt att Gesali antingen skulle ställas inför rätta för något brott eller frisläppasl. Det senare skedde. USA har menat att ”illegala krigare” ska behandlas som krigsfångar, och då krävs inte att de ska överbevisas om att personligen ha begått något brott.

  Nu försöker regeringen skapa en ny typ av brott, för att man ska kunna lagföra IS-krigare som terrorister. Detta har dragit ut på tiden. I bästa fall kommer de dömda att sitta i fängelse några få år, eller mer troligt några månader, och kommer därefter att frisläppas och de kan då begå nya brott. Jag delar helt dina åsikter om Haga-mannen. Man kan tycka att straffet för hans brott var för lindrigt och att straffet borde ha kompletterats med någom annan påföljd, som tagit vid efter straffet (förbud att besöka Umeå). Men ingen ska dömas till påföljder som inte fanns när brottet begicks. Och ytterligare straff ska inte utdömas av media eller någon lynchmobb.

  Detta måste självfallet gälla även för terroristbrott. Men hur hindrar vi då ”återfall i brott” om terroristdömda frisläpps efter avtjänade straff, medan kriget fortfarande pågår? Jo, genom att erkänna att USA hade rätt om ”illegala krigare” (ett av USA då konstruerat begrepp för soldater som inte bär uniform eller andra igenkänningstecken), och att USA hade rätt att internera dem utan dom för något brott.

  Eftersom Sverige nu är en krigförande part (även om den svenska miligära närvaron än så länge rör sig om 35 instruktörer), ska alla som påträffas i Sverige och har deltagit i kriget på IS’ sida behandlas som krigsfångar, och alltså interneras så länge kriget pågår, även om de personligen inte har begått något brott. Om de därutöver ´misstänks för att personeligen ha begått krigsförbrytelser ska de DESSUTOM ställas inför rätta och dömas för de brotten. Eftersom interneringen i sig inte är ett straff, kan de lämpligen börja avtjäna de ådömda straffen, när interneringen eljest skulle ha upphört, d.v.s. sedan kriget har upphört eller vid fångutväxling i särskild ordning under kriget.

  IS tar inga fångar. Enligt krigets lagar har en krigförande part rätt att ”oskaldliggöra” fiendens soldater, genom att döda dem, såra dem, eller ta dem till fånga. Någon rätt att döda fiende-soldater finns inte, om de redan har oskadliggjorts på annan sätt.Trots tjusiga utfästelser om ”lagöring av terrorister” kommer alltså Sverige att avstå från sin rätt att skydda världssamfundet från tillfångatagna illegala krigare SÅ LÄNGE det behövs. Utan i stället ska det hållas rättslig lekstuga mot dem, som om de vore vanliga kriminella.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.