Saudisk prins greps med 2 ton knark

Saudisk prins greps med 2 ton knark. Prinsen Abdel Mohsen Bin Walid Bin Abdulaziz greps på flygplatsen i Beirut tillsammans med fyra kompanjoner med två ton narkotika ( amfetamin) som skulle lastas på prinsens privatplan enligt Aftonbladet. Knarket var placerat i 40 väskor. Planet skulle ta dem hem till Saudiarabien.

Det måste man säga vara bra gjort av polis och tull på flygplatsen och den spaning som skett. Nu kommer det i ljuset att det används knark även i landet. Det lär användas mycket knark i de strider som pågår i Syrien. Polisen i Libanon har sagt att amfetaminanvändadet är utbrett i mellanöstern och 55% av beslagen görs i Saudiarabien, Jordanien, och Syrien.

Det ska bli intressant att se om straffet nu blir döden då är en straffskala som används. Intressant blir det att se vart prinsen kommer att straffas. Det har sagts från många håll att Saudiarabien är en stor finansiär av kriget i området men bilden av landet förändras ännu mer när man ser att kungahuset även är inblandad i knarkaffärer av sådan stor omfattning. Om det var tänkt som handelsvara för att tjäna pengar eller för eget bruk har det inte framkommit.

Vi får vänta och se vad som händer även i Libanon där beslaget gjordes och med de som gjorde beslaget. Det här visar att kampen mot knarket måste skärpas ordentligt runt hela jordklotet

2 kommentarer

 1. Joachim

  PERVITIN var en av Tyska armen framtagen, centralstimulerande och amfetamin liknande drog som användes flitigt under WW2. Den gjorde att Tyska soldater orkade hålla sig vakna, vara energiska och inte känna hunger i längre perioder.

  Här har en Saudisk prins blivit ertappad med ca 2 ton av ISIS favoritdrog CAPTAGON som fyller samma funktion som en gång PERVITIN gjorde.

  Eller tror Holmlund att det var för prinsens eget husbehov den stora mängden ”knark” var avsedd?

  Pinsamt illa att Sverige stödjer Saudiarabien…..

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tror inte det var för eget behov utan för att tjäna pengar. i vilket fall som helst var det knarksmuggling det handlade om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.