Varför slipper utländska förare straff

Varför slipper utländska förare straff. Det är som de slipper om de gör trafikbrott. Det finns exempel när förare kört rattfulla med hög promillehalt i blodet. Anhölls och häktades men det var fel då man inte gör så med svenskar som åker dit. De släpps. De åker hem och slipper straff.

Vid alla andra typer av trafikbrott tas de fast för detta, böter skrivs ut och sedan åker man. Enligt uppgifter jag fått av en vän som kör på Europa är det andra bullar i andra länder. Där klampar man fast lastbilen och man får inte åka iväg förrän böterna är betalda. En sådan åtgärd borde införas i Sverige om vi ska ha kvar några Svenska åkerier.

4 kommentarer

 1. Jimmy Lotare

  Du skriver osammanhängande och raljerande. Ingenstans bevisar du ditt påstående om att invandrare slipper straff, men drar en massa vaga andrahandsanekdotiska exempel på att så minsann går det till där, och så gör de där.
  Och sen avslutar du med att dra in åkeribranschen, utan att tala om vad de har att göra med nånting i den här texten.
  Sen låter du som en nykläckt ”Sverigevän” när du skriver svenska med stort S.
  Gör dig själv en tjänst och låt inte minnet av dig bli ”raljerande gubben som diskuterade romers bajs”.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Inom åkeribranschen är det så och TV tog bland annat upp ett fall i veckan om en som körde lastbil full och hade runt 1,8 promille i blodet när han greps och bevisen på detta finns hur många som helst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.