Problem efter problem för asylboenden

Problem efter problem för asylboenden. När flyktingarna kommer ska de ha boende både på kort och lång sikt. Det är problem att få tillstånd tillräckligt antal samtidigt som det varit attacker mot dessa ibland flera gånger per dygn. Ingen har ännu gripits för dessa mordbränder.

Nu har försäkringsbolagen börjat motarbeta dessa genom att vägra teckna försäkringar för fastigheterna. Enligt Aktiebolagen se till att bolagets fastigheter är försäkrande. De som ändå tecknar försäkringar har höjt premien mycket kraftigt och därmed höjt kostnaderna för samhället. Här måste samhället se till att detta ordnar sig annars finns ingen chans att finna tillräckligt med asylbostäder.

Efter att man bott i asylboenden och registrerats ska man ut i ett ordinarie boende och då blir det stora problem eftersom det är brist på bostäder i stort sett i hela landet. Att bygga bostäder är svårt på kort tid då vi sett hur lång tid det tar med detaljplaner och det blir ju enormt dyrt om bostäderna ska byggas bara för något eller några år.

Det här är stora utmaningar och man blir tveksam till hur migrationsverket tillsammans med kommunerna ska klara av detta då man dessutom haft svårt tidigare med lägre antal flyktingar. Som ytterligare problem har regeringen sagt att det är svårt att snabbt få fram en lag om tillfälliga uppehållstillstånd. Sedan är det viktigt att snabbt få ut de som fått asyl i jobb och utbildning. Vi har byggt upp mycket byråkrati och regler som hela tiden gör allt så krångligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.