Det känns bra att Jabar Amin lämnade S

Det känns bra att Jabar Amin lämnade S. Han var med och bildade en kurdisk Socialdemokratisk förening här i Umeå. När han inte fick plats på den Socialdemokratiska riksdagslistan lämnade han partiet omedelbart. Han hamnade efter ett tag hos miljöpartiet som tog emot honom och han kom senare in i deras partistyrelse. Enligt uppgift från flera andra partier så hade han velat bli medlem hos dem men så blev det inte. Om det är sant eller inte går inte jag i god för.

När han kom in i MP utmanade han om en plats på riksdagslistan mot Tomas Nilen. Första gången vann Nilen men senare kom Jabar in och det hade varit en hel del bråk men redan 2010 skrev Jonas Sjöstedt om att det pågått bråk i miljöpartiet i flera år. Så här skrev Sjöstedt http://jonassjostedt.se/2010/08/kryssen-avgor-for-miljopartiet-i-vasterbotten/

Bråken har varit många i MP i Umeå. Men det känns som de till delar är över men vi får väl se. Ett bråk var att helt plötsligt kom det oerhört många nya medlemmar när listorna skulle fastställas. Nu är Jabar igång igen och det är inte första gången han är kritisk mot partiledningen men nyss var det ledningen i partiet och nu är det kolgruvor i Tyskland och Jabar tycker man ska ha lämnat regeringen.

Det känns som han tror att man kan få igenom alla beslut men har man inte egen majoritet går inte detta. Jag gillar inte heller alla kompromisser med miljöpartiet men vet att kompromisser måste till. Peter Eriksson fd språkrör är inte nådig i sin kritik mot Jabar Amin.

Jag redogjorde i går för min syn i en blogg och en av slutsatserna är att Tyskland behöver energi från kolkraft eftersom de ska avveckla kärnkraften.

Jag tror om jag ska vara helt ärlig att det är inte bra för ett parti att ha ledamöter som Amin som aldrig hörs av i andra fall än när man kritiserar det egna partiet och dess ledning. Schlyter är en annan person som i stort beter sig lika dant och honom bytte riksdagsgruppen ut som talesperson medan Jabar Amin själv avgick när inte han fick som han ville.

Den typen av agerande som han gör skadar självklart partiet och hjälper alliansen och vänsterpartiet. Jag tycker det är ett märkligt beteende att inte ställa upp för det parti vars förtroende man fått att sitta i riksdagen. Det gamla ordspråket enade vi stå söndrade vi falla måste en riksdagsledamot fundera över. Det är väl klart att jag som varit aktiv i ledande position inte gillat allt som gör men att sticka kniven i ryggen på sin partiledning som Jabar Amin har inte varit aktuellt.

Sedan är det lätt för den typen av personer att komma fram i media utan att sakligt granska frågorna i sitt sammanhang. De vet också från medias sida att ringer vi Jabar Amin då får vi alltid en kritisk röst. Att inte sälja kolet i Tyskland har inte totalt sett gett mindre utsläpp som Jabar sagt utan kolet har andra levererat för Tyskland behöver el.