Det kommer 10 miljarder till vård och omsorg

Det kommer 10 miljarder till vård och omsorg. I regeringens höstbudget får kommuner och landsting 10 miljarder extra per år för investeringar i vård och omsorg. Det är den enskilt största förstärkningen av statsbidragen till välfärden på ett bräde någonsin , skriver Stefan Löfven (S), Isabella Lövin (MP), Magdalena Andersson (S) och Gustav Fridolin (MP) på SvD Debatt, inför att höstbudgeten presenteras den 20 september.

Det motsvarar kostnaden för 30 000 fler anställda.Andra satsningar i budgeten är fortsatta investeringar i innovation och forskning.Sverige ska inte möta framtiden med nedskärningar, låga löner och sänkta klimatambitioner. Vår framgång ska byggas med modernitet, kunskap, kreativitet och ansvar för miljön och vår omvärld , skriver S och MP.

En kommentar

  1. Pingback: !0 miljarder till vård och omsorg i höstbudgeten | Lennart Holmlund tycker till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.