Hot hos Liberalerna mot en som öppnar mun

Hot hos Liberalerna mot en som öppnar mun. Jag hörde Fp,s gruppledare i Umeå i radio berättade att han på olika sätt blivit hotad då han åter tyckte att det var dags för Jan Björklund att lämna partiledareposten. Peder tyckte att det var dåligt agerande det Björklund gjort när det gällde uttalande om att inbjuda SD och han ställde helhjärtat upp på Birgitta Olsson. Det hade ringt upp ”tunga” företrädare från partiet centralt som hotat med att han bland annat skulle avgå. Han tyckte att liberalerna skulle vara ett parti som hade högt i tak.

Vad visar detta ? Liberalerna är ett parti i djup kris och en del ställer upp och tar till vilka metoder som helst som ligger långt utanför alla demokratiska principer som bör finnas i ett parti. Ingen ringde då upp mig och bad mig vara tyst när jag tyckte det var fel att man skulle tillsätta Håkan Juholt som partiledare. De som riktade drev mot mig var Anne Pettersson på VF som höll på i flera veckor och hade sökt upp några personer här i Umeå som tyckte jag var fel ut. Hon gjorde det säkert för sin egen politiska uppfattnings skull. Vilket har synts i andra artiklar som bland andra Andreas Lundgren tagit upp. När det gäller Juholt blev han inte gammal som partiledare.

Jag brukar egentligen aldrig lägga mig i vad andra partier gör men kan inte låta bli när man trakasserar och hotar folk. Det får inte ske i en demokrati även om metoderna i SD för att tvätta sig rena pågått till och från. Men att Liberalerna skulle göra detta för att en person kritiserar partiledaren för att han vill ha med SD när regeringen kallar till överläggningar när man vill diskutera framtiden är riktigt oroande. Liberalerna har också betett sig märkligt när de lämnade på försvarsuppgörelsen och energiuppgörelsen som de båda hoppade av.

En kommentar

  1. Pingback: Jag tror det råder åsiktsförtryck inom Liberalerna | Lennart Holmlund tycker till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.