Det är mycket märkligt vilka personer som Trump anställer i sin närhet

Vad är det för personer som Donald Trump omger sig med. Den frågan har jag ställt mig förut för på den korta tid han varit president har han anställt och kickat folk. Nu är det Anthony Scaramuccis som är kommunikationschef som handlat i blås väder efter samtal med en journalist på en tidning. Media skriver att det är fullt krig i vita huset. Så här skriver Omni om detta.

”Anthony Scaramuccis uttalanden i ett telefonsamtal med en reporter på tidningen The New Yorker är obeskrivliga. Det skriver Washington Posts Aaron Blake i en analys efter att den tillträdande kommunikationschefen gått till hård attack mot några av sina kollegor i Vita huset. ”Det är den typen av intervju man förväntar sig från någon som är på väg att lämna sitt jobb med dunder och brak – inte av någon som just ska börja”, skriver han.
I telefonsamtalet gick Scaramucci bland annat till attack mot president Trumps stabschef Reince Priebus, ”paranoid” och ”schizofren”, och mot Trumps topprådgivare Steve Bannon, ”Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk”.

BBC:s Anthony Zurcher skriver att det blir svårt för Trumpadministrationen att fungera på ett normalt sätt med nuvarande personaluppsättning. Ett alternativ är att Scaramucci slutar, men att ge honom foten så kort efter att han utnämnts skulle vara näst intill omöjligt, skriver Zurcher. ”Det andra alternativet är att låta blodsutgjutelsen i Vita huset fortsätta.” På sex dagar har Scaramucci hunnit dra igång en hård kampanj för att identifiera läckor, hotat att ”avskeda alla” på kommunikationsavdelningen och förklarat krig mot Reince Priebus och Steve Bannon, konstaterar Politico.
CBS News Kathryn Watson är inne på en liknande linje: Om det inte redan var tydligt att det är ett krig på gång mellan Anthony Scaramucci och Reince Priebus så har Scaramucci nu skingrat alla tvivel, skriver hon.
Slut citat från Omni

Ja visst måste man fundera vad som händer i USA och runt president Donald Trump. Det går inte en dag utan något speciellt hänt. Det gäller den här typen av frågor men även politikens innehåll. Det kommer fram förslag i all hast och han får backa. Det gäller till exempel när han helt plötsligt ska utöka sanktionerna mot Ryssland som enligt EU skulle slå hårt mot Europa men tror att han inte fick igen detta och nu väntar man på om han lägger in ett veto.

Han har ju också beslutat att sätta högre skatter på import och lägre på export men även det har röstats ner. Han är ingen anhängare av frihandel som är så viktig för tillväxten i hela världen och även för USA men hans ögon och hjärna ser inte detta

2 kommentarer

  1. johansson

    Trump omger sig med en hel del personer som inte är politiker, man är inte så lömska och slipade som politiker kan vara, jag ser det som enbart positivt, jag mår riktigt illa när jag ser Svenska politikers uppträdande på Tv med anledning av transportstyrelsens miss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.