Det kalla kriget kan vara på väg tillbaka

Det kalla kriget kan vara på väg tillbaka. Kongressen i USA beslöt i förra veckan att utöka sanktionerna mot Ryssland men även mot Iran och Nordkorea. Donald Trump tordes inte heller lägga sitt veto mot detta utan han ska skriva under lagarna. Sanktionerna kom till för att man anser Ryssland försökte lägga sig i det amerikanska valet. De vill nog också markera både mot ryssarna och Trump att han inte får göra som han vill med sina förbindelser till Ryssland och Putin.

Putin tar till motangrepp och har beslutat att 755 diplomater och övrig amerikanska personal ska lämna Ryssland vilket innebär att de får ha kvar 455 personer. Effekterna av detta är det stora spekulationer om i amerikanska media. Flera av medierna är inne på att det kalla kriget är på väg tillbaka eftersom åtgärder följs av motåtgärder. Analytiker tror att det här kommer att påverka förbindelserna i flera år. Det var ett sätt för lagstiftarna i USA att markera mot Presidenten

Det blir säkert även svårare för USA att få med sig ryssarna när det gäller Nordkorea som har avfyrat ytterligare en raket. USA diskuterar även åtgärder mot Venezuela i form av förbjuda försäljningen av den lätta amerikanska råolja som Venezuela använder för att blanda ut den olja som de sedan exporterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.