Kina bygger enorm hamn på Sri Lanka

Kina bygger enorm hamn på Sri Lanka. Den beräknas kosta enorma 9 miljarder svenska kronor och den ska Kineserna hyra och driva i 99 år. Sri Lanka har en mångmiljardskuld och den löser man ut delvis på detta sätt. Det är klart att detta gillas inte av alla och tvivlarna befarar att hamnen kan komma att användas för kinesiska örlogsfartyg. USA, Indien och Japan har uttryckt farhågor för sådan militär aktivitet, enligt regerings- och diplomatkällor. Det här ska bli handels- och transportlänkar genom och utanför Asien. Det är klart att det behövs nya transportlänkar till och från Kina som är ett stort import och exportland. USA har farhågor men visst har de byggt massor med flygfält och andra militära anläggningar runt om i världen och jag tror de har mångt mycket fler krig i andra länder än Kina har

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.