Äntligen klart med lika lön i Eu länder

Äntligen klart med lika lön i Eu länder. I måndags kom beskedet om en uppgörelse om lika lön inom EU länderna. På måndag kväll kom den uppgörelsen där man i ministerrådet var överens om ändrade regler för den som jobbar tillfälligt i ett annat EU-land än det egna.

Förslaget innebär att utstationerade arbetare ska ha rätt till samma lön och ersättningar som inhemska. De ska få jobba max 12 månader i ett annat EU-land med möjlighet till förlängning ytterligare sex månader.

Ylva Johansson är glad över att
förslaget fick brett stöd. Men Polen,
Lettland och Ungern sade nej. Nu går nu vidare till EU-parlamentet som fattar det avgörande beslutet. Inte oväntat var Polen, Lettland och Ungern emot detta. Med dessa regler ska lönedumpningen försvinna. Vi får hoppas att man kommer åt och får ordning inom åkerinäringen

En kommentar

  1. Olle

    Bra,Om detta kommer att funka så kommer vi enbart att se svensk arbetskraft på byggena i framtiden om det finns tillräckligt med utbildade personer att tillgå. Eller så blir det enbart utländska om det blir som Hans L säger i sin blogg. Att samma lön ska gälla för alla på SAMMA bygge. Detta tolkar jag som att det endera blir Svensk arbetskraft med normal lön eller enbart tex Polsk arbetskraft med dumpad lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.